Werken aan je toekomst; 3 dingen die je vandaag kunt doen!

Het lijkt tegenwoordig wel een trend om helemaal in het hier en nu te leven, en dat vinden wij zelf ook heerlijk. Toch kan het geen kwaad om af en toe ook eens wat verder vooruit in de toekomst te kijken.

Door

Soms zijn er kleine stappen die je vandaag de dag al kunt nemen die een groot resultaat in de toekomst kunnen opleveren. Welke stappen dat zijn en hoe je dit doet? Wij geven drie effectieve tips!

1.      Investeer meer

Waarschijnlijk zet je iedere maand al keurig een beetje spaargeld op zij. Dit is ook heel belangrijk, zeker voor situaties zoals een wasmachine die stukgaat of de auto die het begeeft. Toch gaat dit je in de toekomst niet verder helpen qua rijkdom. Het geld heeft immers een concrete bestemming, en hierna is het weer op. Dit is ook precies het verschil tussen sparen en investeren. Om daadwerkelijk aan je toekomst te werken raden wij dan aan om ook te starten met investeren, naast het maandelijks sparen wat je wellicht nu al doet. Investeren doe je met het oog op het behalen van rendement. Bij investeren kun je denken aan het kopen van vastgoed maar ook aan laagdrempeligere acties zoals investeren in aandelen of crypto. Bij die laatste kun je vandaag nog starten, platformen als immediateedge.biz/nl/ zijn hierbij ideaal wanneer jij nog geen ervaring hebt maar wél snel wil starten met investeren.

2.      Stapje gezonder

Om iets gezonder te gaan leven, hoef je niet meteen een marathon te gaan lopen. Je kunt al kleine aanpassingen in je leven integreren die op termijn veel resultaat gaan opleveren. Wat dit voor stapjes zijn? Denk bijvoorbeeld aan het nemen van de trap in plaats van de lift of tijdens de lunchpauze een ommetje maken. Die ene trap gaat natuurlijk het verschil niet maken, maar íedere dag vanaf nu die trap nemen wel! Tel het aantal treden wat je daarmee gaat lopen per week maar eens bij elkaar op en je zult versteld staan van het verzette werk!

3.      Hapje gezonder

Waar het stapje gezonder snel gezet is, is dat ook het geval met een hapje gezonder. Je hoeft niet meteen je dagelijkse boterham in te ruilen voor een bakje sla, maar er zijn vaak al kleine veranderingen te maken waar je niks van merkt. Dit zijn ook niet de veranderingen waardoor je binnen een week een kilo bent afgevallen, maar wel aanpassingen die ervoor zorgen dat jij over 10 jaar nog steeds een gezond gewicht hebt. Wissel suiker in de koffie om voor zoetjes en vervang volle melk voor halfvolle. Merk jij verschil? Juist, totaal niet!

Kortom, het zijn de kleine dingen die op termijn het verschil maken. Waarom dit zo werkt? Omdat je de kleine aanpassingen wel vol gaat houden, in tegenstelling tot de rigoureuze varianten zoals crashdiëten en grootste bespaarplannen. Door kleine dingen te doen, maar dit wel consistent vol te houden zul je zien dat jij op termijn fit blijft. Zowel financieel als lichamelijk fit!

Standaardportret
Bekijk meer van