Welk bed past bij jou en je gezin?

Wil je een nieuw bed kopen? Dan kom je voor ontzettend veel keuzes te staan. Zo moet je niet alleen bedenken wat voor bed je mooi vindt, maar ook wat voor soort bed praktisch is én lekker slaapt. In dit blog vertellen we meer over de verschillende soorten bedden. Zo ontdek je direct welk bed het beste bij jou en je gezin past.

Door

Boxspring

Een boxspring is een bed die bestaat uit een bedbodem en een matras. Dit complete (en op elkaar afgestemde systeem) zorgt voor extra veel slaapcomfort. Een boxspring is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo koop je voor het hele gezin een fijn bed. Boxsprings zijn over het algemeen iets duurder dan bedden zonder matras, maar gaan wel jarenlang mee. Ook dragen ze bij aan een goede slaaphouding en nachtrust en staan ze luxe in de slaapkamer.

Tip: bij Beddenleeuw koop je boxsprings van hoogwaardige kwaliteit tegen een super scherpe prijs.

Bed zonder matras

Een bed zonder matras is ideaal als je al een matras hebt of het matras los wilt kopen. Qua bedden zonder matras heb je de keuze uit allerlei afmetingen en stijlen. Een groot voordeel van een bed zonder matras is dat deze over het algemeen goedkoper is dan een boxspring en makkelijker is om schoon te maken. Zo is een boxspring van stof gemaakt, terwijl je bij een gewoon bed ook voor een ander materiaal kan kiezen. Voor mensen met een allergie is dit een belangrijk pluspunt.

Waterbed

Het waterbed is super zacht en comfortabel. Het bed vormt zich volledig naar jouw lichaam en is hierdoor erg geschikt voor mensen met lichamelijke klachten. Helaas kent het waterbed ook een aantal nadelen. Zo moet je dit type bed regelmatig onderhouden en is een waterbed behoorlijk zwaar. Verhuizen is dus niet zo makkelijk. Ook kan een waterbed gaan lekken. Koop dus altijd een kwalitatief goed waterbed en laat je voorlichten over het onderhoud.

Uitschuifbed

Komt er af en toe iemand bij je logeren? Of wil je kind graag dat je ’s nachts bij hem of haar op de kamer komt liggen? Dan is een uitschuifbed echt iets voor jou. Dit bed ziet er uit als een eenpersoonsbed, maar kan in een handomdraai worden uitgeschoven tot een extra bed. Zo creëer je snel en eenvoudig een extra slaapplaats. Ook ruim je het extra bed zo weer op als je hem niet nodig hebt. Dit bed is ideaal voor op de kinderkamer of logeerkamer.

Ruimtebesparende bedden

Woon je klein? Dan zijn ruimtebesparende bedden een aanrader. Kies bijvoorbeeld voor een hoogslaper. Onder de hoogslaper plaats je een bank, bureau of kasten. Een andere optie is om voor een bed met lades of opbergruimte te kiezen. Zo kun je onder het bed een hoop spullen kwijt. Mocht je een kleine slaapkamer hebben, kies dan voor een twijfelaar. Een twijfelaar is misschien wat krap met zijn tweetjes, maar wel erg knus (en lekker warm in de winter).

Slaapbanken

Heb je geen ruimte voor een logeerkamer? Of woon je in een (kleine) studio of studentenkamer? Dan is een slaapbank een must-have. Dit multifunctionele meubelstuk is een bank en een bed in één en neemt daardoor weinig ruimte in beslag. Overdag gebruik je hem als bank, ‘s avonds klap je hem uit tot bed. Je hebt de keuze uit verschillende soorten slaapbanken, waaronder super comfortabele waarop je met gemak met zijn tweetjes kunt slapen.

Tienerbedden

De meeste tieners willen dolgraag een tweepersoonsbed. Past dit niet op de kamer? Kies dan voor een twijfelaar. Dit neemt net wat minder ruimte in beslag, maar biedt wel voldoende ruimte aan twee personen. Een andere leuke optie is een slaapbank. Op deze bank/bed kan je tiener gezellig samen met zijn vrienden filmpjes kijken. Ook van hoogslapers of halfhoogslapers worden tieners vaak blij. Zo slapen ze in stijl én kunnen ze een gezellig zithoekje of extra opbergruimte creëren.

Kinderbedden

Voor kleine kinderen zijn meegroeibedden een must-have. Zo bouw je een ledikant makkelijk uit tot een peuterbed en een kinderbed. Op deze manier hoef je niet om de paar jaar een nieuw bed te kopen. Andere leuke kinderbedden zijn stapelbedden en hoogslapers. Sommige hoogslapers beschikken over een glijbaan of zien er uit als een speelhuisje. Zo wordt slapen (en de slaapkamer) nog leuker!

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van