Wat zijn de beste auto’s voor beginnende bestuurders?

Leren autorijden is een belangrijke mijlpaal in het leven. Als je eenmaal klaar bent met je lessen, geslaagd bent voor je theorie-examen en geslaagd bent voor het praktijkexamen, kom je eindelijk bij het goede deel: je eerste auto kopen.

Door

Het kiezen van je eerste auto kan echter als een uitdaging voelen. Je hebt zoveel dingen om over na te denken, inclusief hoeveel het gaat kosten in combinatie met de autoverzekering, hoe je de auto wilt gebruiken en of deze het beste aan je behoeften voldoet. Met dat alles in gedachten, hier is onze gids voor de vier beste eerste auto’s die je kunt kopen.

Volkswagen Polo 

Verschillende van de auto’s op deze lijst bevinden zich aan de betaalbare kant van de markt, en daar valt veel voor te zeggen. Maar wil je iets met een meer premium uitstraling, kijk dan eens naar de Volkswagen Polo. Je betaalt er misschien iets meer voor, maar de Polo biedt je nog steeds waar voor je geld, met een hoogwaardig interieur en lage gebruikskosten dankzij een aantal zeer efficiënte motoren. Het is leuk om te rijden, met een focus op comfort in plaats van ronduit plezier, wat hem erg gemakkelijk en goed in het gebruik maakt.

Opel Corsa

Voor veel nieuwe kopers is de Opel Corsa lange tijd het standaardalternatief geweest voor de Ford Fiesta. Ook al heb je nu veel meer keuze dan die twee bekende hatchbacks, de kleine auto van Opel is nog steeds de moeite van het bekijken waard. Het is een zeer betaalbare gebruikte koop en de gebruikskosten zijn ook zeer redelijk. Omdat er in 2019 een geheel nieuwe versie is uitgebracht, kun je nu een model van de vorige generatie kopen voor nog minder. Daardoor is het mogelijk om de goedkoopste autoverzekering voor zo’n occasion af te sluiten.

Ford Fiesta

Geen wonder dat de Ford Fiesta al jaren een van de bestverkochte auto’s van ons land is. Hij ziet er geweldig uit, is verkrijgbaar met slimme technologie, zoals spraakbesturing en een verwarmde voorruit (perfect voor die ijzige ochtenden), en is net zo leuk om in te rijden als sommige sportwagens. Werkelijk. Hij is ideaal voor beginnende bestuurders omdat hij responsief en solide aanvoelt op de weg en vertrouwen wekt wanneer je achter het stuur zit, zelfs als je nog maar net geslaagd bent voor je rijbewijs. Bij de Fiesta kun je bovendien kiezen uit een breed scala aan modellen.

Seat Ibiza

Wil je een beetje een sportieve vibe maar is de Fiesta te mainstream voor jou, kijk dan eens naar de Seat Ibiza. De nieuwste versie van deze hatchback is uitgebracht in 2017, dus hij is nog steeds redelijk modern qua interieurtechnologie en design. Als je kiest voor de 1,0-liter benzinemotor, betaal je heel weinig voor de verzekering, hoewel alle modellen goed geprijsd zijn en veel waar voor je geld bieden. Het instapmodel S is het meest betaalbaar, maar we raden aan om uit te kijken naar SE Technology-modellen vanwege extra functies zoals lichtmetalen velgen, satellietnavigatie en een infotainmentsysteem met touchscreen.

 

Standaardportret
Bekijk meer van