Waarom zijn backlinks anno 2021 belangrijk?

Door de offline beperkingen die ons door corona zijn opgelegd, zijn mensen tegenwoordig genoodzaakt om vooral online diverse zaken te regelen. In het ‘nieuwe normaal’ ligt de nadruk dan ook enorm op het internet.

Door

Meer dan ooit tevoren zijn backlinks erg belangrijk. Het verzamelen van backlinks kan zelfs jouw onderneming door de crisis heen slepen. In dit artikel leggen we je uit hoe dit precies zit.

Men gebruikt meer dan ooit Google voor het kopen van producten of diensten

Zelfs mensen die voor de coronacrisis nog niet veel op het internet zaten, zoals 55-plussers, hebben inmiddels hun weg erop gevonden. In het ‘nieuwe normaal’ regelen mensen hun zaken vooral online via bijvoorbeeld Teams, internetbankieren, Zoom enzovoorts. Niet alleen voor geldzaken en online vergaderingen wordt het internet gebruikt, maar ook voor het vinden van producten of diensten. Waar mensen eerder een fysieke winkel of showroom bezochten, neuzen ze nu noodgedwongen rond op het internet. Vooral zoekmachines zoals Google blijken dé plek te zijn waarop mensen zoeken naar producten of diensten die ze willen aanschaffen. Hierdoor is het tegenwoordig meer dan ooit tevoren belangrijk om goed vindbaar te zijn in de zoekresultaten van Google. Is jouw website dat nog niet? Dan is de kans dus groot dat je momenteel veel klandizie misloopt.

Backlinks: effectieve manier om snel te ranken in Google!

Zelfs voor zaken die mensen voor corona liever offline regelden, grijpen ze nu eerder naar zoekmachines zoals Google. Verkoop je bijvoorbeeld sportfietsen en wil je graag dat mensen bij jou een sportfiets kopen? Dan is het dus belangrijk dat je met jouw website bovenaan in de zoekresultaten van Google komt te staan. Dit kun je doen door jouw website te zoekmachine optimaliseren. Echter is het online verkeer al sinds de eerste lockdown toegenomen, waardoor het noodzakelijk is om zo snel mogelijk goed vindbaar te zijn in de zoekresultaten van Google. Hoe langer je wacht, hoe sterker de posities van je concurrenten zullen worden ten opzichte van die van jou. Het verzamelen van backlinks is een effectieve manier om in relatief korte tijd jouw concurrentiepositie te versterken en hoger in de zoekresultaten van Google te ranken.

Wat zijn backlinks en waarom zijn ze belangrijk?

Backlinks zijn links van andere websites naar die van jou toe. Zulke linkjes worden ook wel externe links of verwijzingen genoemd. Backlinks zijn belangrijk, omdat ze wat zeggen over de populariteit van jouw website. Hoe meer linkjes je naar jouw website krijgt, hoe meer Google jouw website gaat waarderen.

Niet alleen backlinks, maar ook de websites waarop ze staan zijn belangrijk. Die sites moeten namelijk betrouwbaar zijn en al wat waardering van Google hebben gekregen. Hoe beter Google zo’n website waardeert, hoe beter dat weer is voor die van jou. Daarnaast moeten de websites ook enige raakvlakken hebben met de werkzaamheden van jouw organisatie. Het moeten dus voor jou relevante websites zijn. Het verzamelen van backlinks wordt ook wel linkbuilding genoemd en is zoals je ziet best wel een vak apart. Gelukkig heeft Webton diverse specialisten in huis die je hiermee kunnen helpen.

Linkbuilden in coronatijd, is dat wel een goed idee?

Door de coronacrisis en de lockdowns worden we in Nederland offline erg beperkt en zijn mensen dus meer dan ooit aangewezen op online middelen. Meer dan ooit tevoren maken mensen gebruik van zoekmachines zoals Google, vooral als ze op zoek zijn naar producten of diensten. Wil je hier als bedrijf van meeprofiteren? Dan is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn in de zoekresultaten van deze zoekmachine. Dat is namelijk dé manier om het toegenomen aantal gebruikers van Google op je website te krijgen. Linkbuilding is een SEO-strategie waarmee je op relatief korte termijn jouw website beter vindbaar kan maken in zoekmachines zoals Google. Het is dus zeker wel een goed idee om in coronatijd te linkbuilden.

Ook in de toekomst profiteer je van linkbuilding!

Niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn profiteer je van de resultaten die je met linkbuilding boekt. Heb je namelijk eenmaal backlinks verzameld en daardoor een hogere autoriteit behaald? Dan zul je daar ook in de toekomst van profiteren. Momenteel is linkbuilding zelfs één van de meest kosteneffectieve marketingmethodes die je kunt toepassen.

Besteed de linkbuilding van jouw website uit aan Webton!

Het verzamelen van backlinks naar jouw website toe, is dus een effectieve manier om op korte termijn hoog te scoren in de zoekresultaten van Google. Echter is het wel belangrijk dat de linkbuilding van jouw website op de juiste manier gebeurt. Het is dan ook een vak apart die je beter aan een SEO-specialist kunt overlaten. Webton heeft deze specialisatie in huis. Inmiddels hebben we al meer dan 2.600 bedrijven succesvol geholpen met de linkbuilding van hun website. Lees hier meer over het uitbesteden van de linkbuilding van jouw website!

Standaardportret
Bekijk meer van