Verhuizen naar Den Haag, wat komt erbij kijken?

Ben je van plan om binnenkort te gaan verhuizen naar Den Haag? Wellicht dat je nog het een en ander kunt opsteken over de stad waar het politiek hart van Nederland gevestigd zit. Den Haag is een van de drie grootste steden van Nederland met in 2023 welgeteld 567.000 inwoners.

Door

De stad beschikt over zeer diverse wijken en buurten en is gelegen aan de zuidelijke kust van het land. Met plaatsen zoals Scheveningen en Kijkduin is Den Haag een van de populairste plaatsen van het land om de zomerse dagen door te brengen. Met genoeg stranden, strandtenten en andere bezienswaardigheden aan de kust is Den Haag een van de meest bezochte steden van Nederland. Maar het draait niet alleen om de stranden en duinen, ook het politiek hart is gevestigd in de stad. De eerste en tweede kamer zijn gevestigd in het centrum van de stad. Voor veel mensen een reden om naar Den Haag te verhuizen.

Wat is er mee te maken in Den Haag?

Je bent bekend met de lange stranden, grote duinen en het populaire centrum in de stad, maar wat is er nou precies mee te maken in Den Haag? Het centrum van de stad is voorzien van diverse populaire winkelstraten, voorzien van de meest prestige gerichte en populaire kledingwinkels die je kunt bedenken. Verder zijn er ook veel bezochte locaties zoals de Grote Markt of het Plein waar van allerlei soorten horecagelegenheden zijn om je volledig uit te leven. Ook op het gebied van carrière maken zijn er mogelijkheden in de stad. Er zijn veel grote bedrijven gevestigd in de stad zoals het hoofdkantoor van Shell. Wanneer je over de ambitie beschikt om aan de slag te gaan als ambtenaar zijn er ook diverse mogelijkheden. De 12 ministeries van de landelijke rijksoverheid zijn gevestigd in Den Haag. Zoals bijvoorbeeld het Ministerie van Defensie, gevestigd aan de Kalvermarkt 12 te Den Haag. Al met al is er dus genoeg te doen in de 3e grootste stad van het land. Daarnaast is het door de politiek en rijksoverheid de belangrijkste stad voor het leiden van het land. Het gezin van koning Willem-Alexander is afkomstig en woonachtig in Den Haag.

Hoe kun je het beste acclimatiseren in de stad?

Hoe kun je het beste bekend worden in de regio? De stad is met zijn 98 vierkante kilometer ook een van de grootste steden qua gebied in het land. Er zijn veel populaire wijken zoals het Zeeheldenkwartier, Kijkduin of Belgisch Park. Dit zijn wijken voorzien van veel populariteit, verschillende bezienswaardigheden en een mooie architectuur met bijvoorbeeld herenhuizen. Deze architectuur is zeer geliefd en afkomstig uit ongeveer de jaren 1880-1920. Om wegwijs te worden in Den Haag zou je onder andere de stadstram, bus of zelfs de fiets kunnen pakken. Vanaf het centrum van de stad is het grootste gedeelte van de stad vrij snel te bereiken. Je kunt op een goede dag dus gemakkelijk een groot deel van de stad verkennen op de fiets. De stad is volledig voorzien van fietspaden en andere voorzieningen om gemakkelijk door de stad te navigeren.

Waar moet je op letten wanneer je naar Den Haag gaat verhuizen

Waar zal je dus tijdens de verhuizing naar de stad vooraf op moeten letten? Er zijn natuurlijk veel verschillende algemene aandachtspunten die komen kijken bij bijna iedere verhuizing zoals het aanpassen van je adres of het uitschrijven bij je huidige gemeente. Het is van belang dat je dit goed in orde hebt, zodat je niet tegen eventuele problemen aanloopt. Afhankelijk van de ligging van de woning is het de vraag of een verhuiswagen of vrachtwagen gemakkelijk op locatie kan komen. Bijvoorbeeld bij een woning in het centrum van de stad wordt het al lastiger om bij de woning aan te kunnen komen. Zorg er dus voor dat je de verhuizing goed voorbereid. Wanneer je besluit om een professionele verhuizer in te schakelen, kan het handig zijn op zoek te gaan naar een verhuisbedrijf met ervaring. Zij zullen beter bekend zijn in de regio en gemakkelijker bij de woning kunnen komen. Ook zullen zij de Do-and-don’ts weten over een verhuizing in de stad. Ben je dus van plan om naar Den Haag te komen, bereid je goed voor en ga vooral genieten van wat de stad je te bieden heeft!

Wat komt er dus bij kijken?

Kortom, verhuizen naar Den Haag brengt veel mogelijkheden met zich mee. Het is een zeer populaire stad met genoeg bezienswaardigheden. Ben je dus van plan om te gaan verhuizen naar de stad, bereid je goed voor op de verhuizing, ga vooral genieten van de stad aan de kust van het land.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van