Verhuizen naar de stad? Hier moet je op letten!

Heb jij er altijd van gedroomd om in de stad te gaan wonen en is het nu eindelijk zo ver? Het mooie Den Haag mag jou en misschien ook jouw gezin verwelkomen, dus het is tijd voor een feestje. Helaas kun je geen housewarming geven voordat de verhuizing plaats heeft gevonden, dus laten we daar maar eens mee beginnen. Verhuizen brengt een hoop geregel met zich mee en we helpen je dan ook graag alvast een handje op weg.

Door

Verhuizen, maak het jezelf niet te moeilijk

Houd je absoluut niet van inpakken of weet je dat dit niet je sterkste punt is? Ga jezelf dan vooral niet in de weg zitten en regel een verhuisservice.
Deze kan je helpen met het inpakken van je spullen, maar kan er bijvoorbeeld ook voor liftassistentie zorgen. Wonen in de grote stad betekent vaak dat je op een verdieping gaat wonen, dus dan is wat liftassistentie voor grote meubels wel een uitkomst! Daarnaast kan een verhuisservice ook het nieuwe huis van kleine reparaties voorzien, zoals wat schilderwerkzaamheden of het verwijderen van oude vloeren.

Schakel vrienden en familie in

Heb je alle dozen al klaar staan en hoef je enkel te verhuizen? Een verhuisbedrijf in Den Haag kan al jouw spullen overzetten, maar je kunt vast wat hulp gebruiken met uitpakken. Het is natuurlijk ontzettend fijn als je een paar mensen op de woonkamer kunt zetten die alles op zijn plek zetten en monteren en een paar in de keuken om je serviesgoed uit te pakken. Zorg dat je deze ‘vrijwilligers’ goed voorziet van drinken en eten (zeker als ze meerdere trappen op en af moeten lopen), zodat ze je in de toekomst wellicht nog een keer uit de brand willen helpen.

Houd het hoofd koel

Waarschijnlijk is het in de stad aardig druk en dit kan nogal wat stress opleveren wanneer je aan het verhuizen bent. Je wilt al je spullen zo snel mogelijk uitruimen en achter de verhuiswagen staat een rij met auto’s die erlangs moeten. Probeer ten alle tijden het hoofd koel te houden tijdens je verhuizing, want met extra stress gaat het proces niet ineens sneller. Verhuizen naar de stad is nou eenmaal wat drukker en chaotischer dan verhuizen naar een rustig dorp of een gezellige woonwijk. Wen er maar vast aan, want deze drukte ervaar je straks dagelijks!

Standaardportret
Bekijk meer van