VCA in 1 dag? Zo wordt het appeltje eitje!

Ben je op zoek naar een baan in bijvoorbeeld de bouwsector? Dan is de kans groot dat potentiële werkgevers vragen om een VCA diploma. Het volgen van een VCA cursus en je papiertje halen is dus een goede investering in jezelf.

Door

Ook benieuwd naar hoe je zo snel en makkelijk mogelijk je VCA kunt halen? Klik hier alvast en lees gauw verder!

Verschillende VCA – welke moet ik halen?

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers en je kunt verschillende certificaten halen. Welke variant je nodig hebt, hangt af van de sector waarin je werkt en je verantwoordelijkheden. Zo is VCA Basis bedoeld voor medewerkers die operationeel werk verrichten binnen een organisatie. VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) richt zich op leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van het gehele team en de werkplek. Verder bestaat er ook de VCA Basis Groen. Deze is gericht op professionals in de groene sector, zoals hoveniers, tuinarchitecten en medewerkers in de tuinbouw. In deze cursus worden dan ook specifieke risico’s en veiligheidsmaatregelen in de groene sector behandeld.

VCA in 1 dag halen

Je kunt je opleiding in 1 dag halen. Over het hele land zijn verschillende locaties waar je een eendaagse cursus kunt doen en aan het einde van de cursusdag meteen het examen aflegt. Ter voorbereiding volg je thuis een e-learning, zodat je optimaal voorbereid aan de cursus kunt beginnen. Tijdens de cursusdag ga je dieper in op de theorie en krijg je alle tips en trucs mee, zodat je in één keer voor het examen kunt slagen. Er wordt dus specifiek gekeken naar hoe je de vragen moet lezen, zodat het een appeltje eitje wordt om deze te beantwoorden. Je hoort na het examen of je bent geslaagd, dus je loopt dezelfde dag nog weg met je VCA diploma!

Hoe ziet het VCA examen eruit?

Het VCA examen bestaat uit verschillende onderdelen en het is een mix tussen kennisvragen en toepassingsgerichte vragen:

Deel 1: In het eerste deel worden vragen gesteld over het voorbereiden. bespreken en inspecteren van de werkzaamheden.

Deel 2: In het tweede deel krijg je vragen over de uitvoering van de werkzaamheden.

Deel 3: In dit deel wordt je bevraagd hoe je met specifieke gevaren om moet gaan.

Deel 4: In het laatste deel krijg je vragen over hoe je incidenten moet beheersen.

Voor iedere vraag krijg je maximaal 1 punt. Heb je een deel van het antwoord goed, dan krijg je een halve of kwart punt. We wensen je alvast veel succes!

Standaardportret
Bekijk meer van