Uitgerust wakker worden met een Wake-Up light

Heb je genoeg van de wekgeluiden op je telefoon, maar voel je er ook niks voor om terug te grijpen naar een wekkerradio? Of nog ouderwetser, de klassieke wekker waarvan het metalen geluid door merg en been gaat? Een Wake-Up light simuleert zonlicht, maar kan ook zachte geluidjes produceren waardoor er sprake is van rustig ontwaken in plaats van wakker schrikken.

Door

Geen getetter en gerinkel, maar vogelgeluiden en zacht licht

Na een goede nachtrust wil je niet bruut uit dromenland vandaan getetterd of gerinkeld worden, maar geleidelijk beseffen dat er een nieuwe dag is aangebroken. Zoals je ook wakker wordt als je in de natuur zou slapen: van het zonlicht en eventueel wat subtiele geluiden. Bijvoorbeeld het getjilp van vogeltjes, of het ruisen van de zee. Een wake-up light biedt deze mogelijkheden, zelfs als je slaapkamer zich ver van de natuur bevindt. Nooit meer die herrie als je op moet staan, heerlijk. Het apparaat helpt bovendien – in omgekeerde volgorde, dus met steeds minder licht en geluiden – ook bij het in slaap vallen.

Gun jezelf een goed matras

Hoeveel wekkers er in de loop van de geschiedenis al door slaapkamers gegooid zijn, laat zich raden. Maar dit ga je zeker niet met je Wake-Up light doen! Laat staan als je de nacht benut hebt om helemaal tot rust te komen op een comfortabel bed. Voor een goede nachtrust is een goed matras belangrijk: je geest en alle spieren en gewrichten moeten bijkomen na een dag hard werken. Gun jezelf die weldaad en ontspanning!

Tips voordat je gaat slapen

Als je ook ontspannen de nacht in wilt gaan, is het raadzaam om later op de avond minder drukte toe te laten onder je hersenpan. Kies eerder voor een luchtige serie of satirische show waarin alles gerelativeerd wordt, dan actualiteiten. Wellicht denk je dat je het allemaal van je af kunt zetten, maar je hersenen hebben tijd nodig om het allemaal te verwerken. Laat ook je smartphone lekker uit. Populair voor het slapen gaan is tevens de zogenaamde slow tv: rustgevende programma’s als Rail Away, The Repair Shop of de schildercursussen van Bob Ross. Kruip daarna in bed, activeer je Wake-Up light met de lichten en geluiden van jouw voorkeuren en geniet van een betere nachtrust.

Standaardportret
Bekijk meer van