The Hague’s Finest: Yukkuri maakt Cold Drip Coffee

The Hague’s Finest is een lokaal warenhuis dat meer dan 125 Haagse merken vertegenwoordigt. In deze rubriek laten we je kennismaken met de experts, kunstenaars en genieën uit onze stad die producten maken waar je mondhoeken direct van gaan krullen.

Door

Yukkuri wordt gerund door makers Siebe en Auro. Ze maken Cold Drip Coffee: koffie op basis van een eeuwenoude zetmethode die de twee in een nieuw jasje steken. De methode is ontstaan door Nederlanders die vroeger koffie naar Japan verscheepten. De gemalen koffie werd in tonnen met koud water bewaard. Eenmaal in Japan aangekomen bleek – geheel onverwachts – de koffie uit de tonnen al precies op smaak te zijn. De ontdekkers besloten deze methode uit te breiden en introduceerden het nieuwe ‘bakkie’ op de markt. Nu, vele jaren later, zetten Siebe en Auro de ‘Cold Drip’ terug op de (menu)kaart. Maar dan wel op hun eigen manier, door bijvoorbeeld samen te werken met lokale koffiebranders en met Den Haag als thuishaven.

De naam Yukkuri komt voort uit Japanse straattaal. Het betekent zoiets als: neem je tijd. Niet geheel toevallig, want het maken van Cold Drip Coffee doe je door van bovenaf koud water door een koffiebed te laten druppelen. Een langzaam proces, dat tot wel twaalf uur kan duren. De koffiebonen die gebruikt worden voor het drankje selecteren de twee zorgvuldig bij Nederlandse specialty koffiebranders. Daardoor hebben de ‘Cold Drips’ eigenzinnige en verrassende smaken die je niet snel terugvindt in andere koppen koffie. Hoe de makers ’m zelf het liefst drinken? Lauwkoud zodat je de smaken nog beter proeft, ijskoud als frisse oppepper óf als een iced latte door er een scheut melk aan toe te voegen.

 

Cold Drip Coffee

De Cold Drip Coffee uit Ethiopië heeft een fruitig aroma van kersen en is tegelijkertijd romig en diep van smaak als melkchocolade. Drink ’m zo of met tonic.

Eerst proeven dan geloven? The Hague’s Finest is een winkel met alleen Haagse producten. Ontdek de beste Haagse producten in de winkel op Venestraat 20!

Standaardportret
Bekijk meer van