The Hague’s Finest: Yespers schudt voedselindustrie wakker

The Hague’s Finest is een lokaal warenhuis dat meer dan 125 Haagse merken vertegenwoordigt. In deze rubriek laten we je kennismaken met de experts, kunstenaars en genieën uit onze stad die producten maken waar je mondhoeken direct van gaan krullen.

Door

Yespers is hier om de voedselindustrie wakker te schudden. Want de Haagse makers Joost en Stefan zijn ervan overtuigd dat voedselverspilling in de voedselindustrie echt niet meer nodig is, net als boeren een te lage prijs betalen. Ze bewijzen dat door eigenhandig ‘overgeproduceerde’ producten terug naar de basis te halen. Net zo lekker, en goed voor jou, het klimaat en de boeren. Denk aan jams die écht uit fruit bestaan, crackers op basis van granen, granola die weer op smaak wordt gebracht met het overgebleven fruit van de jams en notenpasta’s die hartig en zoet zijn. Het is maar een handjevol voorbeelden van producten die dagelijks gebruikt worden en nu lokaal te vinden zijn dankzij Yespers. Hier doen ze niet zo moeilijk over een kleine oneffenheid op voedsel. Een rechte banaan? Een appel met een moedervlek? Zie je niks van terug als je ze pureert. Daarnaast worden de meeste handelingen van het maakproces in Den Haag verricht. Niet ver van de boom dus. Dat maakt de producten niet alleen duurzaam, het merk zorgt zo ook voor meer werkgelegenheid. Bijvoorbeeld met het bieden van een volwaardige werkplek in The New Farm aan mensen die niet de juiste plek op de arbeidsmarkt kunnen vinden.

Yespers

De knapperige granola op basis van mild geroosterde havervlokken, gered fruit en vruchtensap bevat minder suiker. Vanaf € 3,89.

Eerst proeven dan geloven? The Hague’s Finest is een winkel met alleen Haagse producten. Ontdek de beste Haagse producten in de winkel op Venestraat 20!

Standaardportret
Bekijk meer van