The Hague’s Finest: Kompaan, unieke en geliefde Haagse bieren

The Hague’s Finest is een lokaal warenhuis dat meer dan 125 Haagse merken vertegenwoordigt. In deze rubriek laten we je kennismaken met de experts, kunstenaars en genieën uit onze stad die producten maken waar je mondhoeken direct van gaan krullen.

Door

Er waren ooit twee Haagse vrienden. Jeroen en Jasper. Ze wilden eens wat anders, en besloten bier te gaan brouwen. Toen werden ze de trots van Den Haag, en ze leefden nog lang en bourgondisch. Misschien heb je al eens over dit verhaal van de twee Kompanen gehoord. Het klinkt bijna als een sprookje, of minstens als de natte bierdroom van iedere dertiger die iets anders met zijn leven wil. Toch verschenen die bieren niet door kikkers te kussen.

Jeroen en Jasper zijn twee schoolvrienden die in 2010 Den Haag op de ambachtelijke bierkaart wilden zetten. Ze deden twee jaar over hun eerste bier brouwen, de Bondgenoot. Iedereen was lyrisch enthousiast. Zij een crowdfunding starten. 150 duizend euro opgehaald. De ‘Thuishaven’ op de Binckhorst was geopend. En jawel. Daar stond Den Haag opeens op die kaart. Kompaan staat dan ook voor de vriendschap tussen de twee.  En die groeit. Deze zomer is het proeflokaal ‘Binnenhaven’ een feit naast het iconische Florencia.

Kompaan draait om genieten, ontdekken, levenslust, verrijken, en vriendschap. Met unieke en geliefde bieren. Zo hebben ze een vaste collectie van welbekende bieren als Blond, IPA, Stout en Pilsners, aken die je zelf nooit had kunnen bedenken: een kreeftenbier, een milkshake IPA en een witbier op basis van gin.

 

Kompaan levensgenieter

Levensgenieter:

Een toegankelijke New England IPA met frisse en fruitige smaken. Drinkt makkelijk weg en is dan ook het meest populaire bier van deze Haagse Brouwerij. €2,75

Eerst proeven dan geloven? The Hague’s Finest is een winkel met alleen Haagse producten. Ontdek de beste Haagse producten in de winkel op Venestraat 20!

Standaardportret
Bekijk meer van