The Hague’s Finest: Haagse Harde worst

The Hague’s Finest is een lokaal warenhuis dat meer dan 125 Haagse merken vertegenwoordigt. In deze rubriek laten we je kennismaken met de experts, kunstenaars en genieën uit onze stad die producten maken waar je mondhoeken direct van gaan krullen.

Door

Julien Spliet stond elke ochtend op met een broodje salami en besloot daarom zijn eigen worst te gaan draaien. Hij dook in de boeken en leerde de fijne kneepjes van het vak. En hij liet een tattoo zetten om zijn liefde voor de worst te vereeuwigen. Met de ‘Kaas en Worst op Wielen’-foodtruck reisde hij het land door om overal te laten proeven hoe Haags de worst is.

De Haagse Harde is een worst met harde korst die net even anders is dan andere. Misschien omdat ie op smaak gebracht wordt met bijzondere ingrediënten, misschien omdat ie lokaal wordt gemaakt (in The New Farm, het oude Philipsgebouw in de Binckhorst met een kas op het dak), misschien omdat Julien een ‘pro’ is in het draaien van worsten.

Twee dingen staan in elk geval vast: het vlees is afkomstig van het Hollandse Landvarken, herkenbaar aan de hangende oren, en voor de kruiden en specerijen klopt Julien aan bij Nederlandse leveranciers. En verder? Niet zo veel, want juist de eenvoud van het ambacht en de versheid van de ingrediënten maken de Haagse Harde zo uniek: droge worst, zonder zooi.

Nieuws! Vanaf deze maand maakt Julien speciaal voor The Hague’s Finest een Haagse Harde-variant met knoflook en peper. En hij gaat een samenwerking aan met Fred van Le Café in de Oude Molstraat voor een varkensrillette die op z’n Haags ‘achtâhlijk lekkâh’ is. Exclusief in ons koelschap.

De worst is op smaak gebracht met venkelzaad. Eet ’m in plakjes van de borrelplank of gewoon zo uit het vuistje. € 5,95

Eerst proeven dan geloven? The Hague’s Finest is een winkel met alleen Haagse producten. Ontdek de beste Haagse producten in de winkel op Venestraat 20!

Standaardportret
Bekijk meer van