Televisie kijken tijdens het kamperen, zo doe je het!

Alhoewel het nog maar februari is en het dus nog een paar maanden duurt voordat de zomervakantie weer begint kun je maar beter op tijd begin met het voorbereiden op de vakantie. Mogelijk ga je dit jaar in het vliegtuig naar een exotisch land als Egypte, de Verenigde Staten of Bali, maar je kunt natuurlijk ook lekker een camping pakken. Dit kan in omliggende landen zoals België, Frankrijk of Duitsland, maar ook in eigen land. Nederland heeft natuurlijk een aantal prachtige gebieden waar je heerlijk kunt kamperen.

Door

Maar, kamperen heeft ook nadelen. Een groot minpunt van deze manier van op vakantie gaan is natuurlijk dat je geen televisie hebt. Dit is voornamelijk in de zomer toch best wel een probleem, met name als je een waar sportfanaat bent. In de zomer van 2020 hebben we natuurlijk het Europees Kampioenschap Voetbal waar Nederland eindelijk weer eens aan meedoet. Daarnaast is het in de zomer ook weer tijd voor de Tour de France met een aantal Nederlanders die kans maken op de eindzege in het klassement. De Formule 1 mag je natuurlijk ook niet missen, want wellicht weet Max Verstappen Lewis Hamilton wel af te troeven op het podium.

Voor de mensen die houden van sport is een televisie dus niet te missen in de zomer van 2020, maar ook voor anderen is het natuurlijk lekker. Even rustig een serie of film kijken in de camper, caravan of tent, dat is toch heerlijk. Helaas gaat dat op een camping toch best wel lastig. Je zou een hele schotel mee kunnen nemen en installeren, maar dat is mogelijk een beetje teveel van het goede. Gelukkig zijn er tegenwoordig nog meer opties waardoor je alsnog televisie kunt kijken terwijl je niet thuis bent.

Om televisie te kijken op een camping heb je eigenlijk maar twee dingen nodig. Allereerst heb je wifi nodig. Daarnaast zul je ook een apparaat mee moeten nemen waarop je wifi kunt ontvangen, voorbeelden hiervan zijn laptops, tablets en smartphones. That’s all! Meer heb je niet nodig om te kunnen genieten van het EK, de Tour de France, de Formule 1, et cetera. Oh ja, een TV abonnement is ook nog nodig. Maar dat heb je vast al wel afgesloten, anders wil je toch geen televisie kijken als je op vakantie bent.

Het is dus noodzakelijk om een televisie abonnement bij een Nederlandse provider af te sluiten als je dit nog niet had gedaan. Zulke providers, waaronder Ziggo en KPN, hebben namelijk een programma of app waarmee je online televisie kunt kijken. Zo’n programma kun je downloaden op een laptop of computer, terwijl je op jouw tablet of smartphone de app van je provider kunt downloaden. Afhankelijk van de provider kun je met de app live TV kijken, maar ook opnames inplannen.

Als je niet zo’n internet abonnement hebt dan kun je alsnog televisie kijken op de camping, mits je wifi hebt tenminste. Overigens kan je ook 3G of 4G gebruiken, internet vergelijken is hierbij aan te raden. Om zonder abonnement TV te kunnen kijken tijdens het kamperen kun je bijvoorbeeld NPOstart gebruiken. Hiermee kun je vrijblijvend naar NPO 1, 2 en 3 kijken. Het is verkrijgbaar als website, maar ook als app voor de mobiel of tablet. Natuurlijk kun je ook on demand-diensten gebruiken om series en films te kijken. Hiermee kun je niet naar de klassieke televisiezenders kijken, maar alsnog kun je wel televisie kijken. Voorbeelden van zulke diensten zijn natuurlijk Netflix en Videoland. Gratis tip: als je geen wifi hebt op de camping maar alsnog series wilt kijken dan kun je ze op de app van Netflix van tevoren downloaden.

Standaardportret
Bekijk meer van