Steeds meer bedrijven uit Zuid-Holland kiezen voor factoring

Afgelopen maandagavond heeft president Rutte in Den Haag bekend gemaakt dat we tot 19 januari vastzitten aan een verplichte lockdown. Dit heeft voor veel ondernemers en MKB-bedrijven positieve of negatieve gevolgen. Horecabedrijven doen er alles aan om het hoofd boven water te houden. Terwijl de online retail branche de figuurlijke vruchten plukt.

Door

Voor veel ondernemingen wordt het lastig gemaakt om bij banken extra geld bij te lenen. Je zit immers niet te wachten op een nieuwe schuld. In dit geval biedt factoring voor veel ondernemingen een oplossing.

Factoring is een alternatieve financieringsvorm waarbij je niet langer hoeft te wachten op de betalingstermijn van jouw debiteur. Het factuurbedrag, waar jij recht op hebt, wordt door het factoringbedrijf overgemaakt naar je rekening. En het factoringbedrijf wacht tot de betalingstermijn is verstreken. Zeker nu, in onze huidige samenleving, kan factoring een oplossing bieden voor veel zelfstandigen en MKB-bedrijven.

‘Als je aanvraag is goedgekeurd beschik je binnen 24 uur over het factuurbedrag. Daarnaast zien we dat steeds meer bedrijven uit Zuid-Holland een aanvraag doen voor een vrijblijvende offerte’, aldus Susanne (werknemer bij o2 Factoring). Juist door direct over het geld te beschikken, kun je een financiële spagaat vermijden. De meeste factoringbedrijven nemen ook het faillissementsrisico en debiteurenbeheer over. Dat neemt voor ondernemers de nodige zorgen weg en creëert rust.

Het belangrijkste is dat ondernemers doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Het ondernemerschap biedt sinds afgelopen maart uitdagingen en het is van belang om hier goed op in te spelen. Juist op deze momenten wil je niet te veel tijd kwijt zijn met het nabellen van facturen en overige administratieve taken.

Standaardportret
Bekijk meer van