Reizen met de trein: de voordelen

Een dagje naar Den Haag? Pak de trein! De trein heeft vele voordelen. Zo stap je uit in hartje Den Haag en kun je vanaf Den Haag Centraal alle kanten op. Voor een dagje strand pak je de tram naar Scheveningen en je bent ook zo bij andere leuke attracties, zoals het Binnenhof, Louwman Museum en Escher in Het Paleis.

Door

Geen file of parkeerkosten

Veel steden hebben een goede verbinding met station Den Haag Centraal. Zo ben je vanuit Breda binnen een uur in het centrum van Den Haag en kost het je vanuit Rotterdam of Utrecht ongeveer een halfuur. Een bijkomend voordeel is dat je geen last hebt van (onverwachte) files en drukte op de weg en niet op zoek hoeft naar een parkeerplek. De parkeerkosten in het centrum van Den Haag kunnen flink oplopen. Veel mensen vinden het ook stressvol om auto te rijden in een stad waar ze niet helemaal bekend zijn. Voorkom stress achter het stuur door de trein te pakken en ontspannen te genieten van een gezellige dag in Den Haag.

Beter voor het milieu

Door de trein te pakken spaar je het milieu. Op wandelen en fietsen na is het namelijk de meest milieuvriendelijke manier van reizen. De trein stoot tot 66 procent minder CO2 uit dan wanneer je de auto pakt. Voor mensen die waarde hechten aan duurzaamheid is reizen met de trein dus een uitstekende oplossing. Naast overstappen energie, minder vlees eten en minder consumeren levert dit echt winst op voor het milieu. Wat ook prettig is aan de trein is dat je lekker kunt gaan zitten met een boek, je favoriete serie of gewoon lekker naar buiten kunt kijken. Hierdoor zie je nog eens wat van Nederland. Als je in de auto zit ben je altijd geconcentreerd op het rijden waardoor je niet om je heen kunt kijken. In de trein heb je hier wel de tijd en ruimte voor. Het valt aan te raden om buiten de spits te reizen als je niet aan bepaalde tijden gebonden bent. Niet alleen kun je vaak goedkoper reizen tijdens de spits, maar ook is het een stuk rustiger in de trein waardoor je op je gemak een plekje uit kunt zoeken.

Bellen en internetten tijdens de reis

Tijdens het reizen met de trein ben jij gewoon bereikbaar. Zo kun je in de trein nog even werken of je administratie regelen, een belangrijk telefoontje plegen of gewoon even kletsen met je moeder of een vriendin. Ook kun je gebruikmaken van de wifi in de trein. Hiervoor gebruikt de NS jouw MAC-adres waarna er een dynamisch IP-adres wordt toegekend aan je laptop of mobiele apparaat. Hierdoor kun je veilig gebruikmaken van het openbare netwerk.

Standaardportret
Bekijk meer van