Port megavondst

Wijnschrijver Hubrecht Duijker schreef eens de 10 geboden voor de wijnhandelaar met op de eerste plek “gij zult reizen” dat was de afgelopen 30 maanden een uitdaging, om niet te zeggen bijna onmogelijk.

Door

We mogen weer en de eerste halte was de Douro waar de wereldberoemde familie Ferreira ons wenste te spreken over hun prestigehuis Quinta do Vallado. Lang verhaal kort? Wij hebben terstond de knoop doorgehakt. Uit principe kopen wij nooit wijn zonder dat er in Nederland nog een laatste ‘check’ plaatsvindt. Was maar een formaliteit, maar zodra ALLE wijnen op tafel de hoogste erkenning krijgen hoeven we niet te twijfelen. Alles direct besteld en als u dit leest staan alle Port’s en alle witte, rosé én rode wijnen bij ons op de plank.

Er was recent bij omroep Max veel te doen omtrent Port en met name de leeftijdsaanduiding op het etiket. Lastig te begrijpen is dat als er ’10 years old’ op staat dat de wijn niet altijd 10 jaar oud is, maar dat de stijl dat van een tien jaar oude Port vertegenwoordigd. Omroep max bracht dit in verband met fraude, maar het is geheel binnen de wet. Wat veel producenten doen is aan een oude port wat jonge wijn toevoegen om de kleur positief te beïnvloeden en de fruit aroma’s te versterken. Bij Quinta do Vallado gebeurt zelfs dat niet en als u zo’n port koopt weet u ook zeker dat het een oude wijn betreft, schitterend op dronk en kwalitatief indrukwekkend.

Kom dus snel even langs om dit superhuis in levenden lijve te aanschouwen, schitterende vatgerijpte Ports, geweldige Vintage Port’s, knisperend fris wit, weelderig stoer en volbloed rood. Komt dat zien, Komt dat zien. Het zijn ook schitterend verpakte producten, ideaal als ultiem cadeau voor de wijngék die alles al heeft. Er is ook geniale olijfolie van dezelfde bron.

========================================================

Bosman Wijnkopers, van wijnkoper Nico McGough, is een landelijk toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in de mooiste biologische en biodynamische wijnen. De Hamersma gids nam 205 wijnen uit de collectie op met het gemiddelde cijfer 9-. In de Omfietswijngids van Nicolaas Klei scoort de collectie van Bosman Wijnkopers het hoogste aantal ‘omfietswijnen’ in geheel Nederland.

Standaardportret
Bekijk meer van