Natuurlijke huidbescherming met UV-Wash

Met de naderende zomerdagen wordt het weer belangrijk om aandacht te besteden aan goede huidbescherming. Wanneer de zonnestralen weer langer en feller schijnen, loop je ook meer uv-straling op. Uiteraard zijn hiervoor flesjes zonnebrand geschikt, echter is het belangrijk je te realiseren dat zonnestralen ook door kleding heen schijnen en daardoor alsnog je huid bereiken. Zelfs als deze zorgvuldig is afgeschermd door broeken, blouses en vesten.

Door

Om hiertegen bescherming te bieden kun je ervoor kiezen om beschermende producten van UV-stop te gebruiken. Deze producten bieden een aanvullende bescherming tegen uv-straling uit zonlicht en verhogen de factor aan weerbaarheid. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken dat straling uit de ozonlaag tot de huid doordringt en hier zorgt voor fysieke klachten. Met toenemende uv-straling zijn deze producten zeker geen overbodige luxe.

UV-Wash voor wasgoed

Een uitstekend product dat bijdraagt aan bescherming tegen uv-straling is UV-Wash.  Dit product voeg je eenvoudig toe aan elke wasbeurt, waardoor je de natuurlijke bescherming van kleding tegen zonlicht verhoogt.  Waar kleding doorgaans een zonwering heeft van tussen de UPF 5+   en UPF 25+, zul je met UV-Wash een beschermingsfactor van tussen de UPF 30+ en UPF  50+ kunnen behalen. Zonnestralen en daarin verscholen uv-straling maken hierdoor geen kans meer en zullen niet meer eenvoudig door de kleding heen kunnen schijnen en de huid bereiken. Op de manier dat zonnebrand blootliggende huid beschermt tegen uv-straling, beschermt UV-Wash jouw huid die onder kleding zit. UV-Wash kan voor zowel hand- als machinewas worden gebruikt en zorgt ervoor dat uv-straling aanzienlijk minder door kleding heen kan dringen.

Huid beschermen via kleding

Met producten die bescherming bieden tegen ultraviolet straling, loopt jouw huid minder risico op tot het ontwikkelen van huidaandoeningen. Ondanks dat het erg fijn is om in de zon te vertoeven, levert dit ook enkele risico’ s op. Zonnebrand op blootliggende huid biedt bescherming, naar gelang de beschermingsfactor die je hiervoor kiest. Veel mensen realiseren zich echter niet dat zonnestralen ook door kleding de huid bereiken en daar alsnog eenzelfde risico vormen.  Vandaar dat producten zijn ontwikkeld die ook bescherming bieden voor de huid die bedekt is. Zonder dat je hiervoor crèmes of oliën op de huid hoeft te smeren, wordt jouw huid alsnog beschermd. Doordat je UV-Wash toevoegt aan een wasbeurt, wordt de beschermingsfactor van de kleding verhoogd. Zonnestralen kunnen minder effectief hier doorheen schijnen en uv-straling afzetten op de huid.

Huidverzorging via UV-Wash

Natuurlijke  huidverzorging is belangrijk om jouw huid  in optimale conditie te houden.  Het is uiteraard wel fijn om wat hulp te hebben bij het weren van zonnestralen. Vaak heb je hier niet direct grip op en kan een verhoogde beschermingsfactor vanuit kleding helpen om uv-straling te weren.  UV-Wash is een hypoallergeen product, waardoor je hier geen huidirritaties door oploopt. Het kan uitstekend worden gebruikt, zelfs als je een gevoelige huid hebt. Dit maakt het mogelijk om UV-Wash ook aan wasbeurten voor baby- of peuterkleding toe te voegen.  Ook kinderen zijn hierdoor beschermd tegen zonnestralen en uv-straling, waardoor ze extra beschermd zijn tijdens het buitenspelen in de zon. Veel zorgen worden door UV-Wash weggenomen, doordat je profiteert van een verhoogde beschermingsfactor.

Standaardportret
Bekijk meer van