Mogelijke oorzaken van een Bitcoin-bullrun

Bitcoin was bezig aan een succesvolle bullrun in 2021 zonder de crash van mei te negeren. Maar ondanks het feit dat deze elektronische activa enkele dips doormaken, zijn er grotere kansen dat de bull zal aanhouden.

Door

Ook deze Bitcoin-Bullrun heeft de verwachtingen van veel mensen overtroffen en massale aandacht gekregen van het publiek, vooral toen dit digitale geld een recordhoogte van $ 50.000 bereikte. Te midden van deze waanzin zijn platforms als https://immediate-trevixor.org/ naar voren gekomen als belangrijke spelers bij het faciliteren van cryptocurrency-transacties.

Anderzijds vraagt men zich af waarom de huidige Bitcoin-Bullrun verschilt van de vorige. De recente run lijkt niet snel te eindigen, en hier zijn de mogelijke oorzaken van deze elektronische valutabullrun.

Schaarste en halving van de Bitcoin

Dit digitale geld heeft een harde limiet waarbij mensen slechts 21 miljoen Bitcoins kunnen delven. Het publiek heeft al 19 miljoen Bitcoins, waardoor er nog 2 miljoen in omloop zijn. Ook deze virtuele activa worden na vier jaar gehalveerd. Bovendien vindt de halving plaats nadat men 210.000 Bitcoins heeft gemijnd. Deze virtuele geldbeloningen worden tijdens het halveren in tweeën gesplitst, waardoor het beloningsbedrag wordt verlaagd. Door deze halving die leidt tot een beperkt aanbod maar een grotere vraag, stijgt de prijs van deze elektronische activa. Ook geldt het economische basisprincipe dat hoe groter de markt is, hoe lager het aanbod leidt tot hogere prijzen voor deze virtuele valuta.

Deze miners van elektronisch geld verkopen een groot deel van deze virtuele valuta om de kosten van elektriciteit en het onderhoud van hun mijnbouwmachines te dekken. Daarom dalen de verkoopprijzen wanneer dit virtuele geldnetwerk deze beloningen halveert. Deze virtuele geld bullrally’s brengen dit elektronische geld veel hoger dan kan worden toegeschreven aan gewoon splitsen.

Gebrek aan vertrouwen in centrale banken

Deze elektronische munt is gedecentraliseerd, wat betekent dat geen enkele regering of financiële instelling regelt hoe mensen geld uitgeven. Dit digitale geld geeft mensen de vrijheid om overal ter wereld 24/7 transacties te verrichten. Ook hebben deze bezitters van virtuele valuta een wachtwoord voor hun digitale portemonnee; zij zijn dus de enigen die het saldo in hun portemonnee kunnen zien en toegang hebben tot hun munten. Deze decentralisatie maakt deze virtuele geldtransacties sneller en goedkoper.

Aan de andere kant regelt de overheid hoe mensen geld uitgeven. Ook een gecentraliseerde munt als de Amerikaanse dollar geeft haar burgers niet de financiële vrijheid die zij verdienen. Daarom kiezen de mensen voor deze elektronische munt. Bovendien is dit virtuele actief door zijn schaarste een uitstekende afdekking tegen inflatie. Particuliere en publieke institutionele beleggers gebruiken dit digitale activum nu als waardeopslag en afdekking tegen inflatie.

Wanneer economieën met fiatgeld zwak zijn, zien mensen goud en andere edele metalen als veilig voor een financiële crisis. Momenteel beschouwt men deze elektronische activa als digitaal goud. Met andere woorden, mensen verliezen hun interesse in centrale banken en investeren in deze virtuele valuta.

Massale adoptie

Er is een toename in de massale adoptie van deze virtuele activa. Zo was El Salvador het eerste land dat deze elektronische munt tot wettig betaalmiddel verklaarde. De president van El Salvador besloot 30 Bitcoins weg te geven om zijn burgers aan te moedigen te investeren en deze elektronische valuta te accepteren. Naast El Salvador heeft ook de Centraal-Afrikaanse Republiek deze virtuele valuta gelegaliseerd. Ook Panama is van plan de stappen van El Salvador te volgen om dit digitale geld te legaliseren.

Bovendien hebben belangrijke beurzen, zoals Immediate Trevixor 3.2, die mensen gebruiken om deze elektronische valuta te verhandelen, te verkopen en te kopen, een toename van het aantal geregistreerde personen geregistreerd. Veel mensen zijn geïnteresseerd in handelen en investeren in deze virtuele valuta.

De conclusie

De Bull Run markeert het begin van meer ongelooflijke dingen die zullen komen voor deze digitale geldmarkt. Massale adoptie, halving en nog veel meer zijn mogelijke oorzaken van een Bitcoin bull run.

Standaardportret
Bekijk meer van