Met welke verzekeringen maak je indruk op je klanten?

Voor ondernemers in de bouw is het belangrijk dat zij een goede indruk maken op hun klanten. Je kunt dit op veel manieren doen. In dit artikel willen we graag een manier bespreken die vaak over het hoofd gekeken wordt: verzekeringen. Niet iedereen ziet gelijk het verband tussen een verzekering en hoe dit zou leiden tot meer klanten. Toch is dit een van de beste manier om je klant te overtuigen om met jou in zee te gaan. Wij leggen je niet alleen uit hoe dit zit, wij laten je ook zien welke verzekeringen je kunt afsluiten om je bedrijf naar een hoger plan te tillen.

Door

De kracht van een verzekering

Stel: je bent op zoek naar een bedrijf dat jouw woning kan verbouwen. Je hebt twee mogelijkheden: aannemer A hanteert lage tarieven maar is niet in staat om problemen op te lossen, en aannemer B die hogere tarieven vraagt, maar ook in staat is om problemen snel af te handelen. Met wie ga jij in zee? Waarschijnlijk ga je voor aannemer B. Deze heeft namelijk verzekeringen waarmee hij kan garanderen dat wanneer er iets misgaat tijdens de verbouwing, hij de kosten die gemaakt moeten worden om dit probleem op te lossen, kan betalen. Iedereen weet dat waar gewerkt wordt, fouten gemaakt worden. De expert onderscheidt zich echter van de beginnende ondernemer vanwege diens vermogen om problemen effectief op te lossen. Dat is dan ook de reden waarom je als ondernemer over goede verzekeringen zou moeten beschikken, omdat het jezelf niet alleen uit de moeilijkheden houdt, maar omdat het ook nieuwe klanten aantrekt.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wat ondernemers vaak doen, is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Met deze verzekering kun je veel problemen snel oplossen. Stel je bent de aannemer uit het voorgaande voorbeeld, dan kun je schade die je per ongeluk hebt toegebracht aan de eigendommen van je klant tijdens het werk, eenvoudig laten repareren. Jij draait niet op voor de kosten waardoor jij je buffer niet hoeft aan te spreken en de klant ziet dat jij professioneel omgaat met bedrijfsongelukjes. Op die manier is het niet erg om fouten te maken. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is op heel veel manieren in te zetten en het wordt daarom ook aangeraden om deze sowieso af te sluiten, in welk vakgebied je dan ook werkzaam bent.

De CAR verzekering

Speciaal voor mensen die in de bouw werken, is de CAR verzekering een goede toevoeging. Met deze verzekering kun je ook contact opnemen met je verzekering wanneer je bouwmaterialen gestolen zijn, je materiële schade oploopt tijdens je werkzaamheden of wanneer er op een andere manier schade ontstaan is op het bouwterrein. Je kunt deze verzekering eenvoudig afsluiten door naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij te gaan. Vaak kun je ook profiteren van een mooie korting wanneer je meerdere polissen afsluit. Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd terecht bij een adviseur die graag naar jouw situatie kijkt om vervolgens de perfecte verzekeringen te vinden.

Standaardportret
Bekijk meer van