Kunstgras blijft altijd groen

Het inrichten van een tuin is een hele klus. Wil je je tuin opnieuw inrichten? Ben je niet tevreden over de tuin die de vorige eigenaar of huurder had ingericht? Je wilt graag gras in je tuin?

Door

Misschien aarzel je nog, omdat het onderhoud van een gazon veel tijd van je kan vragen. En hoe lelijk is het als er dorre en gele vlekken in het gras verschijnen. Kunstgras is dan een ideale oplossing. Dit blijft altijd groen en onderhoud heb je er bijna niet aan.

Niet afhankelijk van weersinvloeden
Kunstgras blijft altijd groen. Of het nu een droge, een natte, een warme of een koude zomer is, voor jouw grasmatten maakt dat geen verschil. Eigenaren van een natuurlijk gazon houden soms de weersvoorspellingen goed in de gaten. Af en toe zijn ze druk in de weer met de grasmaaier en de sproeier. Regelmatig wordt er nieuw gras ingezaaid om het gazon weer te verfraaien. Kies je voor kunstgras, dan heb je geen last van deze problemen. Toch geniet je van een grasveld met een natuurlijke uitstraling.

Kunstgras als ondergrond
Wil je een zwembad in de tuin opzetten? Doe je dat op een natuurlijk gazon, dan kun je ervan uitgaan dat het gras eronder zal lijden. Bij grasmatten hoef je daar niet bang voor je zijn. Ook kun je jouw kinderen en huisdieren met een gerust hart laten ravotten op het grasveldje. Je hoeft niet bang te zijn voor kapotte putten in het gras. Het is ook geen enkel probleem om een trampoline of een ander speeltoestel op het gras te plaatsen. Dit lijkt jou ideaal? Nooit geen dorre plekken meer en de grasmaaier in de verkoop? Dan is kunstgras dat altijd groen blijft de ideale oplossing.

Kunstgras kan in kleine en grote tuin
Of jouw tuin nu veel of weinig oppervlakte heeft, een grastapijt kan altijd. Misschien heb je een hele grote tuin en wil je deze onderhoudsvrij inrichten. Kunstgras hoef je nooit bij te knippen, te maaien, te besproeien of te bemesten. Dit scheelt je veel tijd ten opzichte van een natuurlijk gazon. Uiteindelijk bespaar je op deze manier natuurlijk ook op de kosten. Verder is kunstgras bijzonder duurzaam. In de meeste gevallen gaat het wel zo’n 15 tot 20 jaar mee. Je doet een investering als je het gras aanschaft, maar dit betaalt zich dus zeker terug. Heeft iemand in jullie huishouden last van een allergie? Je zult zien dat er veel minder klachten optreden als je kunstgras in de tuin hebt. Ook heb je voortaan minder last van ongedierte.

Diverse soorten kunstgras mogelijk
Wist je dat je een grastapijt niet alleen in de kleur groen kunt bestellen? Misschien heb jij juist een voorkeur voor een hele andere kleur. Dat is zeker mogelijk. Verder is er natuurlijk verschil in prijsklassen. Als je graag wilt dat het gras zacht is, let dan goed op de dichtheid. Deze bepaalt namelijk hoe zacht het gazon aanvoelt.

Standaardportret
Bekijk meer van