Hoe relevant is online adverteren anno 2022?

Online marketing bureaus zijn de afgelopen jaren als paddestoelen uit de grond geschoten. Maar hoe relevant is het nu eigenlijk nog om online te adverteren in 2022. Waarom zou het wel of niet interessant zijn voor je? Het is ook maar net wie je spreekt de ene zegt mijn bedrijf is zo hard gegroeid door het gebruik van online adverteren. De ander zegt weer wij hebben het geprobeerd, maar het leverde niet het gewenste resultaat op dus zijn we er weer mee gestopt. Vaak weten ze niet waarom het fout gaat of ze het wel op de juiste manier hebben aangepakt. In dit artikel bespreken we de zaken rondom: Hoe relevant is online adverteren anno 2022?

Door

Ga op zoek naar de juiste online partner

Adverteren kan op veel verschillende manieren. Zo kun je gaan voor traditionele zoek advertenties. Deze verschijnen bovenaan als iemand zoekt naar een product of dienst wat jij levert. Deze advertenties zijn vrij eenvoudig te maken en te controleren. Daarnaast heb je nog meer Google Advertenties zoals banners of youtube advertenties. Google is niet de enige speler als het over online adverteren gaat. Zo heb je ook facebook en instagram en wat denk je van Bing.

Doordat er zo veel verschillende manieren van online adverteren zijn in 2022 is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een partner die verstand heeft van de Branche waarin jij wilt gaan adverteren. Een online marketing bureau als Tools2grow heeft bijvoorbeeld de kennis in huis als het gaat om sociale media zoals Facebook, Instagram en LinkedIn.

Een juiste partner helpt bij het bewandelen van de juiste paden binnen de online marketing jungle. Ze geven advies en komen met ideeën om er voor te zorgen dat de campagnes wel slagen. Het bijsturen als een campagne niet loopt zoals verwacht of juist het budget verhogen wanneer de bestellingen of aanmeldingen door het dak gaan.

Welke branche is online adverteren relevant

Wanneer is het nu interessant om online te gaan adverteren. Deze vraag is vrij simpel te beantwoorden. Is mijn doelgroep online op zoek naar het aanschaffen, aanmelden of informatie over mijn product of dienst. Als het antwoord hierop ja is, dan is het zeker relevant om online te gaan adverteren. Want je wilt natuurlijk niet dat ze bij de concurrent terecht komen als ze online op zoek gaan.

Het belangrijk om te gaan kijken welke advertenties passen binnen je doelgroep. Verkoop je bijvoorbeeld ouderen telefoons dan is het niet relevant om te gaan adverteren op youtube video’s die gericht zijn voor kinderen. Hierbij zal een goed aangeschreven bureau ook op letten.

Daarnaast kun je ook adverteren binnen bepaalde steden of gemeente. Zo kun je je vindbaarheid binnen Den Haag vergroten door ervoor te zorgen dat jouw bedrijf bovenaan komt te staan als iemand zoekt op bijvoorbeeld: Kinderkleding winkel Den Haag. Dus om de vraag te beantwoorden hoe relevant is online adverteren anno 2022? Afhankelijk van het werkveld heel relevant. Je bent beter zichtbaar voor je potentiële klanten en weet zeker dat je boven de concurrenten staat.

Standaardportret
Bekijk meer van