Groepenkasten en meer. Waar let je op bij een verbouwing?

Is het de hoogste tijd om je huis te verbouwen? Misschien heb je dit al jaren op de planning staan en zijn de plannen nu eindelijk af. Of is het allemaal juist erg snel gegaan en heb je veel tijd over in deze coronatijd? Het is zeker handig om aan een aantal dingen te denken als je gaat verbouwen, helemaal als je zonder aannemer aan de slag gaat.

Door

De aannemer is vaak handig bij een project om alles door te zetten naar de werkers. Ook heeft een aannemer veel kennis van zaken en kan met oplossingen komen. Ga je liever te werk zonder aannemer? Dan is het handig om de volgende zaken extra in de gaten te houden! Zo houd je de regie en kun je met een gerust hart van start met de verbouwing.

De planning

De planning is altijd een lastige bij een verbouwing. Je kunt er eigenlijk al wel van uitgaan dat het uitloopt! Het komt bijna niet voor dat een verbouwing precies volgens planning loopt. Hoe verleidelijk het ook is om strak te plannen, zorg er echt voor dat je de tijd neemt voor dingen en desnoods elke keer een dag extra pakt om werkzaamheden af te krijgen. De kans is gewoon heel groot dat er een keertje iets misgaat… Misschien komt een levering te laat of heb je problemen met een werker.

Budget

Veel mensen krijgen de kriebels zodra het over budgetten gaat. Ga je een grote verbouwing doen? Dan is het helemaal wijs om de kosten in kaart te brengen. Een budget heb je nodig om alles in goede banen te leiden. Het geeft houvast en je kunt altijd kijken als je de bocht uitvliegt. Zorg er echt voord dat je een duidelijke berekening maakt. Eentje die reëel is en waar ruimte in zit. Zo hou je aan het eind van de rit misschien wat over en kun je daar nog iets extra’s voor doen. Maak een lijstje van de diingen die echt nodig zijn en de nice to haves.

Houd werkzaamheden in de gaten

Daarnaast is het belangrijk om de juiste werkers te hebben. Natuurlijk kun je dat niet altijd hebben, maar zodra je twijfelt, moet je het gewoon niet doen. Zorg voor goede lui die je kan helpen. Zo weet je ook zeker dat dingen veilig gebeuren! Het is bijvoorbeeld belangrijk om de groepenkast op orde te hebben. Helemaal als je ruimtes bijbouwt en veel meer stroom nodig hebt. Zorg dat je iemand neemt die je hier goed bij kan helpen! Kijk of je groepenkast uitgebreid moet worden. Of is het dan beter om deze helemaal te vervangen? Ga altijd voor de meest veilige optie, dan weet je zeker dat je goed zit.

Standaardportret
Bekijk meer van