Kies je ervoor om gehoortest te doen of ga je toch liever langs de audicien in Den Haag

Gehoorschade is erg vervelend en is jammer genoeg in de meeste gevallen niet te verhelpen. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen, maar in het geval van gehoorschade is zelfs genezen vrijwel onmogelijk. De eerste stap als je het vermoeden hebt dat je gehoorschade zou kunnen hebben is om dit zeker te weten. Het kan best zijn dat je slecht hoort of een vreemd geluidje hoort. In dat geval is het een aanrader voor jezelf vast te gaan stellen of je gehoorschade hebt. Dit kan door middel van een gehoortest.

Door

Een gehoortest doen

Een gehoortest zorgt ervoor dat je te weten komt of je daadwerkelijk gehoorschade hebt. Er zijn diverse manieren om gehoortesten te doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om dit online en kosteloos online te doen. Wat echter ook een absolute aanrader is, is om je gehoortest bij een audicien te doen. Hij of zij kent het vak immers als geen ander en kan je dus ook optimaal helpen. Een audicien Den Haag kan je na een test meteen vertellen of er inderdaad sprake is van gehoorschade of niet. Als er inderdaad schade blijkt te zijn kun je meteen samen met de audicien kijken naar een goede oplossing.

Na de gehoortest een gehoorapparaat kopen bij een Audicien Den Haag

Stel, je hebt je gehoortest gedaan bij de audicien Den Haag en je bent tot de conclusie gekomen dat je gehoorschade hebt. De audicien kan je dan tips geven qua wat je nu het beste kunt doen. De kans is erg groot dat het aanschaffen van een gehoorapparaat de juiste keuze is. Zo kun je ondanks dat je je gehoorschade niet kunt verbeteren, er wel voor zorgen dat je weer goed kunt horen. Wat betreft gehoorapparaten zijn er echter veel opties. De audicien Den Haag kan je vertellen welke variant of varianten hij of zij je aanraadt, maar de keuze is uiteindelijk aan jezelf.

Bron: https://www.vanboxtelhoorwinkels.nl/gehoortest

Diverse gehoorapparaten

Er zijn meerdere soorten gehoorapparaten. De AHO, wat staat voor “achter het oor” is bijvoorbeeld een optie. Zoals uit de naam al valt af te leiden plaats je dit gehoorapparaat achter je oor. Daarnaast is ook de IHO een optie. Dit staat voor “in het oor”. Een extra voordeel hiervan is volgens velen dat het gehoorapparaat een stuk minder zichtbaar en opvallend is. Het oogt dus een stuk fraaier. Weer een andere optie is het cross-toestel. Deze variant is vaak een goede keuze als slechts 1 oor slecht hoort.

De kosten

Zoals dat er veel varianten zijn van gehoorapparaten, kunnen ook de kosten enorm variëren. Wat jouw gehoorapparaat zal kosten kan de audicien Den Haag je vertellen, maar je kunt er vanuit gaan dat het gemiddelde gehoorapparaat rond de € 600 tot € 800 kost. Hoe beter het gehoorapparaat, hoe verder dit uiteraard nog kan oplopen.

Standaardportret
Bekijk meer van