Geen zin meer in Haagse bakkies? Verdien met deze 3 tips wat extra’s

Mensen in Den Haag ‘kankeren’ graag, dat is algemeen bekend. Soms is dit terecht, soms ook totaal niet. Maar je bent een Hagenees of je bent het niet, dus dan mag het. Maar tegenwoordig is het ook wel logisch wanneer je klaagt over je financiën, want de prijzen lopen maar verder op.

Door

Waar het begon met een oververhitte huizenmarkt, óók in onze stad, zien we nu ook de andere prijzen behoorlijk oplopen. Van de boodschappen tot de gasrekening, het is bijna niet meer te doen. Maar om niet te blijven klagen en de Haagse bakkies steeds minder zien worden, is het goed om wat extra geld in het laadje te brengen. Hier onze tips om dit te doen!

1. Een extraatje

Je hebt ongetwijfeld je basisinkomen in de vorm van salaris, maar een extraatje hiernaast verdienen is zo gefikst. Dit hoeft niet meteen iets groots en serieus te zijn. Het kan en mag ook gewoon leuk zijn. Denk aan een weekend baan in een strandtent op Scheveningen, bijklussen als schilder of zingen op markten.

Echt iedereen heeft wel iets wat hij leuk vindt én goed kan. Dat laatste is natuurlijk wel belangrijk wanneer je jezelf als zanger gaat verhuren, anders is je carrière van korte duur.

2. Online extra’s

Naast dat je jezelf kunt verhuren en laten inhuren, kun je ook het wereldwijde web betreden voor een extraatje. Je kunt je diensten aanbieden via Facebook, maar er zijn ook speciale fora waar je je kwaliteiten kunt tonen zoals Etsy. Deze laatste is vooral voor creatieveling zoals schilders en schrijvers.

Dus heb jij een groot talent voor tekenen? Wees niet te bescheiden en toon het op Etsy. Ook het oude vertrouwde Marktplaats biedt hier volop gelegenheid voor, evenals het inzetten van je offline netwerk. Veel mensen weten vaak niet van jouw ongekende talenten.

3. Leren investeren

Nu we toch online bezig zijn, nog een optie die behoorlijk gunstig kan uitpakken. Namelijk het investeren in aandelen en crypto. Het is wel goed om hier een gedegen kennis van te hebben óf te ontwikkelen.

Dit kun je doen door het volgen van trainingen en cursussen, maar ook door ‘learning on the job’. Wanneer jij begint met een klein bedrag wat je echt kunt missen op een betrouwbaar platform zoals bitcoin-profit.org/nl kan er weinig fout gaan.

Kortom, af en toe even flink zeuren en zeiken is heerlijk maar blijf hier niet langer dan nodig in hangen. Wees creatief en kijk hoe jij die oude sok goed kunt vullen. Daar zijn genoeg leuke en creatieve manieren voor te bedenken!

Standaardportret
Bekijk meer van