Geef haar een persoonlijk fotocadeau

Een cadeautje kopen voor iemand is niet altijd even makkelijk. Want wat geef je een collega die 10 jaar bij het bedrijf werkt? En wat is een mooi cadeau als je net met elkaar uitgaat?

Door

Denk hierbij aan parfum, een cadeaubon voor een dagje uit of een setje kaarsen, maar de kans is groot dat de dame in kwestie dit al van iemand anders krijgt. Het vinden van originele cadeaus voor haar is echter niet zo moeilijk als je je een beetje in de ander kan en wil verdiepen.

Leer de ander kennen

Als je voor haar een mooi, origineel cadeau wil verzinnen, is het goed om een paar dingen over de ander te weten. Bijvoorbeeld of ze van legpuzzels houdt. Drinkt ze altijd koffie of thee of gaat ze juist als een malle met Excel aan de slag? Dit zijn kleine details die je voor een origineel cadeau heel goed kan gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een legpuzzel laten maken van een van haar favoriete foto’s. Je kan haar bijvoorbeeld verrassen door de foto die op het bureau staat snel in te scannen als ze in vergadering is. Dat zal echt een toffe verrassing zijn. En wat dacht je van een gepersonaliseerde mok? Zet er een zinnetje op wat haar echt typeert. Dat zal ze zeker waarderen. Door dus leuke details over de ander te ontdekken, vind je snel een leuk cadeau.

Unieke momenten koesteren

Of je voor haar nu een cadeau zoekt voor een jubileum, omdat ze is geslaagd, voor haar verjaardag of gewoon zomaar, zorg ervoor dat je nadenkt over wat je haar geeft. Dat kan uiteraard een mooi boek zijn, of een sieraad. Samen met een uniek fotocadeau van een geliefd moment wat ze koestert, geef je dan een onvergetelijk cadeau. Combineer een fotomok met een boek, want koffie of thee en lezen zijn een fijne combinatie. Geef een sieraad samen met een tegeltje met haar lievelingsfoto van jullie als een romantisch cadeau. Zo creëer je opnieuw een uniek moment om te koesteren.

Kinderen en huisdieren

Er zijn tal van fotocadeaus (van muismatten tot diamond painting) die je kan laten maken met eigen foto’s. Foto’s die het altijd goed doen zijn die van de kinderen. Oma’s, mama’s en tantes worden altijd blij van een fotocadeau met daarop de kleinkinderen, kinderen, neefjes en nichtjes. Het is vooral leuk als de kinderen dit dan natuurlijk geven. Een ander dankbaar object voor een fotocadeau is een foto van een huisdier. Zo kan je een portretfoto van de hond, de kat of je konijn omtoveren tot kunst voor aan de muur, een muismat, wandtegeltje of zelfs verjaardagskalender. Gebruik gerust foto’s van vroeger om die mooie herinneringen op een originele manier nog beter te bewaren. Of maak een mooi fotoboek, zodat ze iedere keer weer kan genieten van al die mooie momenten samen.

Gepersonaliseerde cadeaus

Wil of kan je geen foto gebruiken voor een persoonlijk cadeau? Geen probleem. Er zijn nog tal van mogelijkheden waarbij je geen foto’s nodig hebt. Zo kun je voor haar verjaardag of vrijgezellenfeestje unieke T-shirts laten maken met leuke teksten erop. En wat dacht je van gegraveerde glazen met haar naam of favoriete quote erop? Ieder glas kan voorzien worden van een mooie gravering. Naast glazen voor wijn en champagne kun je kiezen voor een thee/koffieglas of een bierglas. Dat is heel persoonlijk en doordacht. Wil je het compleet maken? Geef dan een theepakket, lekker speciaalbiertje of een gepersonaliseerde fles wijn erbij. Je kan zelfs wijnkistjes personaliseren met een vrolijke tekst. En wat dacht je van een doos voorzien van heerlijke chocolaatjes? Als je cadeaus een persoonlijke touch geeft, dan komt het zeker goed.

Over nagedacht

Het belangrijkste aan een cadeau voor haar (en voor wie eigenlijk niet) is dat je erover nagedacht hebt en dat je het persoonlijk maakt. Als ze merkt dat je er tijd in hebt gestoken, dan wordt dat veel meer gewaardeerd, dan wanneer je alleen met een cadeaubon komt aanzetten. Behalve als ze daar dan om gevraagd heeft natuurlijk. Nadenken over een cadeautje kan overigens heel leuk zijn. Je leert de ander nog een beetje beter kennen en daardoor kun je zelfs een nog betere band met elkaar opbouwen. Dus praat eens samen over hobby’s, huisdieren, de kinderen, het werk, leuke herinneringen van vroeger en het werk. Zo ontdek je nog iets nieuws over die ander en kun je nog beter een origineel cadeau voor haar maken.

Standaardportret
Bekijk meer van