Een workshop tassen maken met vriendinnen in Den Haag

Staat er een leuk uitje met vriendinnen naar Den Haag op de planning? Altijd gezellig! Lekker even bijkletsen, gieren van het lachen of serieuze gesprekken voeren: tijd met elkaar doorbrengen haalt de vriendschapsband nog strakker aan. Wanneer jij het uitje moet organiseren kun je er natuurlijk voor kiezen om te gaan shoppen in de binnenstad of een bezoekje te brengen aan Panorama Mesdag. Ook een dagje naar het nabijgelegen Scheveningen is een goede optie. Maar wil je het dit keer anders aanpakken dan is een workshop tassen maken ook erg leuk. En natuurlijk kun je ook het één en ander combineren zodat het een dag vol activiteiten en ontspanning wordt.

Door

Verschillende workshop mogelijkheden

Er zijn vele verschillende opties om een workshop tassen maken te volgen. Wanneer je online zoekt vind je een breed scala aan mogelijkheden. Zoveel mensen, zoveel smaken. Waar de één zweert bij een grote tas waarin lekker veel spullen op te bergen zijn wil de ander graag een tasje die precies voldoende ruimte biedt voor een avondje stappen. Een betaalpasje, lipstick, mascara en sleutels; meer hoeft er niet in. Ook de materialen en kleuren zijn per persoon aan smaak gebonden. Ook al heb je een hechte vriendinnengroep, dat wil nog niet zeggen dat jullie met dezelfde tas gaan rondlopen. Ga daarom op zoek naar een workshop waarbij iedereen een ruime keuze heeft. Zo kan Anouk een tas vervaardigen uit leer en gaat Silvia aan de slag op de naaimachine om een stoffen tas te maken.

Creatief samen bezig zijn

Ook al ben je niet handig en creatief aangelegd, onder de bezielende leiding van degene die de workshop leidt ontstaan de mooiste tassen. Met uitleg en wat hulp kom je al een heel eind en houd je er aan het einde van de workshop een zelf ontworpen tas aan over. Een andere mogelijkheid is om al bestaande tassen te versieren of te pimpen. Lijkt je dit ook leuk laat dan voor de vriendinnengroep vooraf tasjes bedrukken. Zo hebben jullie allemaal hetzelfde tasje maar maak je er een persoonlijk item van met kralen, linten en applicaties. Duik je na de workshop nog even het nachtleven van Den Haag in dan stelen jullie de show met de zelf ontworpen tassen.

Unieke items maken

Een echte designtas is erg duur, maar door een workshop te volgen maken jij en je vriendinnen een niet te imiteren eigen designerstas. Wanneer jullie naderhand de tassen nog niet gebruiken kun je ze zolang opbergen in een milieuvriendelijke tas. Om extra op te vallen laat je daarvoor papieren tassen bedrukken, met de naam van je vriendinnengroep bijvoorbeeld. Zo laten jullie in Den Haag en omgeving zien dat jullie een eenheid vormen. En dat terwijl er toch bij iedereen een uniek exemplaar tas in opgeborgen zit. De workshop tassen maken in Den Haag is een uitje dat jullie in ieder geval nog lang bij zal blijven.

Standaardportret
Bekijk meer van