Een woning huren of kopen?

De stap zetten om te verhuizen is natuurlijk niet zomaar iets en zo ga je best wel een lang traject tegemoet. Het verhuizen is best een heel proces en zo moeten er veel dingen gebeuren, voordat je ook daadwerkelijk in je nieuwe woning zit. Je kan soms met wat tegenslagen te maken krijgen en het is belangrijk dat je je hoofd koel weet te houden. Probeer ook tijd te nemen voor ontspanning en zorg dat de stress niet te overheersend wordt.

Door

Een grote beslissing

Je bent er over na aan het denken om te verhuizen en het wordt tijd om een beslissing te nemen. Ga je huren of kopen. Waarschijnlijk ben je er al een tijd over na aan het denken en ben je het nu ook echt serieus aan het overwegen. Het is natuurlijk niet zo maar een beslissing die je neemt en daarom is het wel handig om er een tijd over na te denken en eventueel een lijst te maken met belangrijke punten over de verhuizing. Op die manier zie je alle informatie op een rijtje staan en kan je makkelijker de keuze maken of dit ook echt iets is wat je wil. Als je hier dan na een tijd denken eindelijk over uit bent, kan je beginnen met dingen voorbereiden voor de verhuizing. Zo zijn er een heleboel voorbereidingen die voorafgaan aan de uiteindelijke verhuizing en dit moet je zeker niet onderschatten.

Belangrijke voorbereidingen

Bij het verhuizen hoort natuurlijk ook het afscheid nemen van je oude en vertrouwde plekje, wat vaak moeilijker kan zijn dan gedacht. Je bent natuurlijk ontzettend gehecht aan je eigen woning en dat maakt het afscheid nemen toch lastig. Je gaat je woning te koop zetten en zelf op zoek naar een nieuw huis, wat jij de komende jaren je thuis gaat noemen. De zoektocht naar een nieuwe woning is daarnaast ook nog een heel proces en zo ben je hier soms best wel een tijdje mee bezig. Een energielabel woning aanvragen kan ook handig zijn om de energiekosten van een huis in kaart te brengen.

Een huurwoning

Het kan ook zijn dat je er voor kiest om een woning te huren en als je vooraf ook al in een huurwoning verbleef, heb je bij het verhuizen ook niet de taak om deze weer te koop te zetten. De huurprijs van een woning staat dan vaak al vast en dit wordt vaak vastgesteld door middel van een puntentelling. De maximale redelijke huurprijs berekenen, wordt gedaan door middel van een puntentelling huurwoning. Op die manier kunnen verhuurders ook niet een te hoge huurprijs vragen en wordt je al huurder  beschermd.

 

Standaardportret
Bekijk meer van