Een tienerkamer inrichten met 4 tips

Tieners hebben over alles een eigen mening, inclusief hoe laat ze thuis moeten zijn, wat wel en niet mag en natuurlijk over hun eigen kamer. Ze hangen er vaak rond, slapen er en soms studeren ze er zelfs. Het is dus belangrijk dat ze zich helemaal op hun gemak voelen in hun kamer, omdat ze er zoveel tijd doorbrengen. Maar hoe maak je hun kamer zo leuk mogelijk? Hier vind je een berg inspiratie voor zowel meiden als jongens!

Door

Een fijne werkplek

Is het bureau ook altijd een zooitje? Dat kennen veel tieners wel. Maak je werkplek lekker overzichtelijk. Hoe minder rommel, hoe minder afleiding. Houd het bij wat echt moet! Gebruik genoeg opbergplekken, zoals een toffe trolley of een handig klein kastje voor alle schoolspullen. En voor een bureaustoel? Ga voor een coole gamestoel met felle kleuren of zelfs LED-lampjes. Die zitten niet alleen lekker, maar zien er ook super uit!

Ga voor industrieel

Ook in de tienerkamer is de industriële stijl in trek, net als in de woonkamer. Denk aan veel hout, metaal en spullen met een beetje een oud uiterlijk. Voor een stoere industriële vibe kun je kiezen voor behang dat eruitziet als bakstenen of gebruik magneetverf om foto’s en posters op te hangen. Oude lockers of archiefkasten zijn perfect als kledingkast in deze stijl. En wat dacht je van metalen tonnen als extra opbergruimte? Gooi er wat kussens op en je hebt ook nog eens een toffe plek om te zitten.

Een passend tienerbed

Het kiezen van een tienerbed is meer dan een simpele keuze; je wilt gewoon een plek maken waar je tiener lekker kan slapen, chillen en tijd met vrienden kan doorbrengen. Tieners beschouwen hun kamer vaak als hun eigen plekje, dus je moet echt het juiste bed kiezen. Voor langere tieners kies je beter voor een bed van 90×200 cm of 90×210. Maar een handig boxspring bed met laden eronder voor extra opbergruimte is ook een goede keuze. Je kunt verder nog beslissen of het een modern metalen bed met een zacht hoeslaken 160×200 wordt, of een klassiek houten bed. Bespreek het samen en maak een keuze!

Verduisterende gordijnen

Het leven van je tiener verandert compleet, inclusief hun slaappatroon. Vaak zijn tieners nog wakker als de ouders naar bed gaan. Maar ’s ochtends zijn ze weer eerder op dan zij. Die blijven het liefst nog uren in bed liggen! Daarom zijn verduisterende gordijnen zo handig. Tieners hebben hun slaap hard nodig, zeker in deze drukke levensfase. Je hebt de keuze uit een breed aanbod aan stoere, verduisterende gordijnen die geweldig staan in elke hippe tienerkamer. Onze tip? Begin niet zomaar met inrichten, maar betrek de tieners bij het proces en maak er samen wat moois van!

Standaardportret
Bekijk meer van