Een dagje Delft? Zo wordt het een dag om niet te vergeten!

Van Delfts blauw tot prachtige grachtenpanden: Delft is een stad die gasten veel te bieden heeft. Het is de stad van Johannes Vermeer, maar ook van Hugo de Groot en Willem van Oranje. Achter elke gevel en op elk plein is er wel een historisch verhaal te ontdekken waar even bij stilgestaan kan worden. Maar ook voor de mensen die niet zo van cultuur snuiven houden, is er genoeg leuks aanwezig in het knusse Delft. Lees snel verder hoe jij je dag in Delft onvergetelijk kan maken.

Door

Voor de liefhebbers van cultuur en historie
Zoals al was genoemd, is er genoeg te ontdekken aan cultuur en historie in Delft. Echt dicht in de buurt komen van historische plekken kan bijvoorbeeld door het Museum Prinsenhof te bezoeken of het huis Tétar van Elven. Door binnen te gaan in een van deze panden, zet je als het ware een stap in de tijdmachine en ga je terug in de historie. Je leert wie er op deze plekken leefden en welke betekenis de plekken vroeger hebben gehad. Naast het Prinsenhof en het huis van Tetar van Elven, kan het leuk zijn om een kijkje te nemen in de kerken van Delft. Zo liggen is de Oude Kerk bekende Nederlanders als Vermeer en Van Leeuwenhoek begraven, en in de Nieuwe Kerk kan je de graven van de Oranjes bewonderen. 

Eet je buikje rond
Als er ergens overvloed aan is in Delft, dan is het wel horeca. Alle bezoekers van Delft hebben een ruim aanbod aan heerlijke horecagelegenheden die allemaal stuk voor stuk van hoge kwaliteit zijn. Een echte uitschieter in deze sector is het sterrenrestaurant Novaela in Delft. Vernoemd naar de levensloop van een ster en het begin van een nieuw leven, voel je je na een avond bij dit restaurant volledig verzadigd. Met simplistische, maar uitdagende gerechten kan je heerlijk je buikje rond eten. Het restaurant bevindt zich op het Oude Begijnhof: een prachtige locatie vlakbij de Oude Delft.

Aangezien het een populaire spot is, is het aan te raden om van tevoren te reserveren via de site https://novaela.nl/.

Groen moet je doen
Behoefte aan groene rust? Niet ver buiten het centrum van Delft, kan je het Delftse Hout bezoeken. Hoewel het hier niet gaat om een grootschalige groene vlakte, kan je hier alsnog heerlijk genieten van een groene omgeving. Voor iedereen die rust graag opzoekt in Delft, trekt naar Delftse Hout toe. Vanwege allerlei recreatiemogelijkheden, is dit ook een ideale plek voor een uitje. Lopend of fietsend, iedereen kan zich hier heerlijk vermaken.

Standaardportret
Bekijk meer van