Een bouwcontainer plaatsen in gemeente Den Haag: Wat moet je regelen?

Wanneer je bezig bent met een bouwproject, is de kans groot dat je op een bepaald moment een bouwcontainer nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer je gaat renoveren, verbouwen of slopen. Maar voordat je die container op je stoep plaatst, zijn er enkele belangrijke zaken die je moet regelen, specifiek wanneer je in gemeente Den Haag woont.

Door

Vergunning en locatiekeuze

Een container huren in Den Haag, heb je daar een vergunning voor nodig?  Voor het huren zelf niet.  Echter, wanneer de container op de openbare weg staat moet dit wel. Dit heet een ‘vergunning gebruik openbare weg’.

Wanneer je de container op eigen terrein plaatst, heb je dus geen vergunning nodig. Zorg er echter wel voor dat de locatie veilig is en goed toegankelijk is voor de vrachtwagen die de container komt afleveren en ophalen. Wanneer er slechts korte tijd een vrachtwagen de openbare weg blokkeert, heb je geen vergunning nodig, maar in dat geval moet je het wel melden bij de gemeente.

De juiste grootte

Bouwcontainers zijn er in verschillende maten, dus het is essentieel om de juiste grootte te kiezen voor jouw project. Een te kleine container kan betekenen dat je regelmatig moet laten legen, terwijl een te grote container onnodige kosten met zich meebrengt. Denk goed na over de hoeveelheid afval die je verwacht te produceren en kies dienovereenkomstig.

Afvalsortering

Het is van groot belang om te weten welke soorten afval je in de bouwcontainer mag gooien. Verschillende soorten afval moeten vaak gescheiden worden, zoals puin, hout, metaal en groenafval. Zorg ervoor dat je je bewust bent van de voorschriften met betrekking tot afvalscheiding om boetes te voorkomen.

Plaatsingsprocedure en duur

Wanneer je de container hebt gekozen en alle regels en vergunningen hebt geregeld, kun je de container laten plaatsen. De containerverhuurder zal een afspraak maken om de container op de gewenste locatie af te leveren. Zorg ervoor dat je aanwezig bent op het moment van levering om de exacte plaats aan te wijzen.

De duur van het plaatsen van de container kan variëren. Veel verhuurders bieden flexibele huurperiodes, dus stem dit af op de verwachte duur van je project. Als het langer duurt dan gepland, kun je meestal de huurperiode verlengen.

Kortom, zorg ervoor dat je op de hoogte bent van wat je allemaal moet regelen met betrekking tot de gemeente, maar ook daarbuiten. Zo ben je goed op weg om je bouwproject soepel te laten verlopen.

Standaardportret
Bekijk meer van