Drie tips voor een dagje Scheveningen

Een dagje Scheveningen is altijd een goed idee! Of je nu in de winter lekker gaat uitwaaien tijdens een strandwandeling of in de zomer geniet van de zon bij een van de gezellige strandtenten.

Door

Met het openbaar vervoer ben je zo in Scheveningen. Vanaf Den Haag Centraal vertrekken meerdere trams richting het strand. Wat kun je allemaal doen in Scheveningen?

Yoga op het strand

Yoga is goed voor lichaam en geest. Door yoga te beoefenen op het strand kom je helemaal tot rust. Je geniet van een verfrissend briesje en hoort de zee op de achtergrond. Een fantastische manier om je hoofd leeg te maken. Google ‘yoga op strand Scheveningen’ om te kijken waar je terechtkunt voor een yogales op de dag dat jij naar Scheveningen wil komen. Zeker in de zomermaanden zijn er veel dagen en tijden waaruit je kunt kiezen. Tegenwoordig maken we voor alles gebruik van internet. Waarschijnlijk zoek je zo ook de beste route op naar Scheveningen. Regelmatig internet vergelijken kan je trouwens een leuke besparing opleveren. Yoga valt ook uitstekend te combineren met een surfles, dus als je er een hele sportieve dag van wilt maken kun je ook nog een surfles boeken.

SEA LIFE Scheveningen

Ga jij er met het hele gezin op uit? Dan is het leuk om een bezoek te brengen aan SEA LIFE. In dit grote aquarium kom je oog in oog te staan met speelse otters, indrukwekkende haaien en kleurrijke zeesterren. Niet alleen is het leuk om naar al het zeeleven te kijken, maar je leert ook een stuk meer over deze dieren, doordat de verzorgers altijd klaar staan om uitleg te geven. Er zijn maar liefst 13 gethematiseerde ruimtes. Van de Nederlandse wateren tot een prachtige onderwatertunnel waar je tropische vissen langs ziet zwemmen. Dankzij moderne virtual reality kun je in de duikkooi een virtueel avontuur beleven waarbij het lijkt alsof je je echt onderwater bevindt, samen met de zeebewoners.

Kijken naar de watersporters

Scheveningen is een populaire plek voor watersporters. Als er hoge golven staan kun je vanaf het strand naar de kunsten van de surfers kijken, terwijl de kitesurfers het water overnemen op het moment dat er wind staat. Het is een prachtig gezicht, al die felgekleurde vliegers in de lucht. Vanaf een beschut plekje bij een strandtent kun je de hoge sprongen en gave tricks bekijken. De sprong van deze Engelse kitesurfer krijgt waarschijnlijk zelfs een plekje in het Guinness World Records! Misschien wil je dit zelf ook wel leren? Dit kan iets ten zuiden van Den Haag, bij Kijkduin. Ook hier kun je gemakkelijk komen met het openbaar vervoer door vanaf Den Haag Centraal de bus te pakken. Wellicht een goed idee voor je volgende bezoek aan Den Haag.

Standaardportret
Bekijk meer van