Dit zijn de voordelen van een kleine bruiloft

Heb je trouwplannen? Dan komt er een hoop op jou en je partner af. Het plannen van een bruiloft is namelijk een flinke klus. Als jij en je partner verloofd zijn en dus gaan trouwen, is het belangrijk om na te denken over hoe jullie de bruiloft graag zouden willen zien. Gaan jullie voor een grote, of misschien juist wel een kleine bruiloft? Beide bruiloften hebben voordelen te bieden. Neigen jij en je partner meer naar een kleine bruiloft? Dan ben je vast benieuwd naar de voordelen hiervan. Hiervoor ben je hier aan het juiste adres, want in dit artikel sommen wij deze voordelen voor je op.

Door

Meer persoonlijke 

Het eerste voordeel aan een kleine bruiloft is dat dit persoonlijk is. Zeker in vergelijking met een grote feestdag waar heel veel gasten aanwezig zijn. Ook heb je de kans om meerdere mensen op een persoonlijke manier te spreken, iets wat bij een groot feest minder gebeurt omdat het zo druk is. Bovendien is het zo dat je bij een kleine bruiloft echt beter kunt kiezen wie je absoluut bij de grote dag wilt hebben. Deze personen nodig je dan uit, zodat jij en je partner echt mensen kiezen die dichtbij jullie staan.

Organiseren kost minder tijd en moeite

Een ander voordeel is dat het organiseren minder tijd en moeite kost. En dit is mooi meegenomen, want een bruiloft organiseren kan op sommige momenten echt wel even stressvol zijn. Des te fijner dat het allemaal wat minder tijd en moeite kost.

Kosten zijn lager

Ook niet geheel onbelangrijk: bij een kleine bruiloft zijn de kosten een stuk lager dan bij een grote bruiloft. Dit heeft namelijk allemaal te maken met het aantal gasten. Hoe meer gasten er op de bruiloft aanwezig zijn, hoe duurder het allemaal gaat kosten. Door voor een kleine bruiloft te kiezen, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een meer intieme trouwlocatie. Als je op zoek bent naar een trouwlocatie, dan is het zeker de moeite waard om dit overzicht van trouwlocaties in Den Haag te bekijken.

Je kunt flink uitpakken met je bruiloft

Dat je kiest voor de kleine variant, betekent natuurlijk niet dat je hierbij niet kunt uitpakken. Je bespaart tenslotte al omdat je niet ontzettend veel gasten uitnodigt, dus dat geld kun je mooi gebruiken voor andere onderdelen. Je zou er dan ook voor kunnen kiezen om het allemaal wat luxer te maken. Uiteraard hoeft dit niet, dit is jullie eigen keus. Als je hiervoor gaat kun je bijvoorbeeld denken aan luxere trouwkaarten, een meer professionele trouwfotograaf, betere catering en een meer exclusieve trouwlocatie.

Fotograaf kan zich meer focussen op details

Nog een groot voordeel is, dat hierbij de trouwfotograaf meer kan focussen op details. Dit in vergelijking tot een grote bruiloft, waar het continu heel druk is. Alles kan dus heel mooi vastgelegd worden, zodat jouw trouwfoto’s vast prachtig worden.

Dit zijn slechts enkele voordelen van het organiseren van een kleine bruiloft, er zijn er nog meer. Deze voordelen kun je in ieder geval goed in gedachten houden als je eraan zit te denken om een kleine bruiloft te organiseren. Of je nu gaat trouwen in Leiden, Den Haag, in een natuuromgeving of heel ergens anders: een kleine bruiloft kan echt een onvergetelijke dag opleveren!

Standaardportret
Bekijk meer van