Digitaal betalen in restaurants heeft de toekomst

Snel, veilig en makkelijk. Zeker in de horeca groeide de voorkeur voor digitaal betalen het afgelopen jaar razendsnel. Hierdoor ontdekten ook restauranthouders alle bijkomende voordelen van smart en cashless betaaloplossingen. En dit gaf de technologische ontwikkeling en nieuwe features een boost; de systemen worden steeds flexibeler en handzamer.

Door

Over de grenzen zien we dat digitaal betalen de toekomst is. Europese voorlopers zijn Denemarken en Noorwegen. In China is WeChat Pay al langer de norm. Door de coronacrisis en het kritisch tegen het ligt houden van betaalgewoontes is de ontwikkeling van het gebruiksvriendelijke digitale betalen nu ook in Nederland in een stroomversnelling geraakt. Wil je klantvriendelijk zijn, dan moet je klanten de mogelijkheid bieden van hun favoriete digitale betaaloplossingen zoals Apple Pay, Payconic, Zapper en Tikkie, gekoppeld aan je kassasysteem.

Wat is digitaal betalen?

Door de komst van betaalapps kunnen gasten rechtstreeks met hun smartphone of smartwatch betalen omdat betaalkaarten, creditcards of bijvoorbeeld Paypal of iDEAL zijn gekoppeld. Soms scant de gast een QR-code op de rekening, de andere keer houdt de gast zijn smartphone tegen de (mobiele) betaalterminal. Zowel de horecazaak als de gast krijgen een bevestiging dat de betaling is geslaagd.

Waarom cashless en contactloos betalen?

Digitaal betalen is hygiënischer, wetenschappelijke data geeft aan dat bankbiljetten bacteriën bevatten en spelen een rol bij het verspreiden van virussen. Digitaal betalen is daarnaast ook sneller! Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat een contante betaling ruim een halve minuut duurt. Dat is bijna 2 keer zo lang als de gemiddelde tijd waarin een pinbetaling verricht wordt (18 seconden). Een contactloze betaling duurt gemiddeld zelfs maar 9 seconden!

Een no brainer voor de horeca

Voor een horecaondernemer is de inzet van digitale betaalopties een no brainer. Het zorgt ervoor dat gasten snel en veilig kunnen afrekenen en je werknemers er minder kostbare tijd aan kwijt zijn. Kijk alleen al wat die 20 seconden tijdwinst per betaling je oplevert! Digitale betaalsystemen kunnen rechtstreeks in de kassasoftware geïntegreerd worden, waardoor ook de administratie versimpelt. Een win-win-win waar we nu veel meer mee kunnen en in de toekomst nog veel van kunnen verwachten.

Betalen met QR-codes

QR-bestellen brak in 2020 door in de horeca. Waar het eerder werd ontwikkeld als oplossing voor het personeelstekort, brak het alle fronten als contactloze bestel- en betaalmethode voor de 1,5 meter samenleving. Gasten kunnen met QR-bestellen een QR-code scannen op een tafel en via de bestelsite zelf hun bestellingen doorgeven en betalen.

Betalen via een QR-code is niet alleen gebruiksvriendelijk voor je gasten, maar ook bevorderend voor je omzet. Het met de smartphone scrollen door de digitale menukaart heeft een positief effect op de gemiddelde besteding. Praktijkvoorbeelden laten zien dat de omzet 20-25 procent gestegen is!

Bestelsites voor afhalen en bezorgen met rechtstreekse betaling

Het online bestellen van eten blijft populair en horecazaken kiezen steeds vaker voor een eigen bestelwebsite, zodat ze geen hoge commissiekosten hoeven af te dragen en zelf controle hebben. Een groot voordeel is dat je direct de betaling op jouw rekening ontvangt door de geïntegreerde betaalmodule zoals iDEAL, Paypal en Bancontact in je bestelsite. Slim gekoppeld, net als je kassa software. Na een succesvolle betaling krijg je direct een bevestiging en kan de bestelling bereid worden.

 Self-order kiosken

Waar we bestelzuilen vooral kennen in de snackbar en fastfoodbranche, nemen ze steeds meer hun intrek in restaurants. Ideaal voor het afhalen van maaltijden, maar oók om bijvoorbeeld drankjes te bestellen. Zo zet een restaurant / lounge in Amsterdam een bestelzuil in om gasten een bierkeuze te laten maken en vervolgens zelf uit de koeling te laten pakken. Gasten kunnen op kiosken niet alleen een hapje of drankje bestellen, maar ook direct afrekenen met pinpas, smartphone of smartwatch. Ook bij self-order-kiosken leidt de visuele weergave van het menu een hogere besteding en bovendien minder personeelskosten omdat je minder personeel nodig hebt om bestellingen op te nemen.

Standaardportret
Bekijk meer van