Deze spelers verlaten ADO Den Haag na het seizoen 2019/2020

Alhoewel het nog maar de vraag is of het seizoen 2019/2020 uitgespeeld wordt door corona moet door de clubs nu alvast vooruit gekeken worden naar het volgende seizoen. Dit geldt logischerwijs ook voor ADO Den Haag. Voor de club uit Den Haag is dit hoe dan ook moeilijker.

Door

Zo is het nog maar de vraag of de club volgend seizoen überhaupt in de Eredivisie uitkomt. Als je dit wel verwacht dan zou je hier geld op in kunnen zetten. Is online gokken legaal? Nou, nog niet helemaal. Alsnog kun je gokken bij legale buitenlandse online casino’s.

Opgezegde contracten

De competitie waarin ADO Den Haag volgend seizoen uitkomt is dus nog niet duidelijk, maar over welke spelers het volgend seizoen beschikt is ook nog maar de vraag. De club liet eind maart al weten dat de aflopende contracten van zeven spelers formeel zijn opgezegd. Dit geldt onder meer voor Hennos Asmelash en Thijmen Goppel. Het duo wordt dit seizoen verhuurd aan respectievelijk TOP Oss en MVV Maastricht en keren dus waarschijnlijk niet terug bij ADO. Daarnaast zijn de contracten van Elson Hooi, Dion Malone, Tomas Necid, Jordan Spence, Hugo Botermans, Mats van Kins en Keyennu Lont ook formeel opgezegd. Dit betekent niet perse dat de spelers volgend jaar voor een ander team uitkomen, want de contracten kunnen alsnog worden verlengd. Dit geldt naar alle waarschijnlijkheid niet voor de gehuurde spelers. Zij zullen normaalgesproken terugkeren bij hun echte club. Dit geldt voor de onderstaande spelers.

Verdedigers

In de verdediging heeft ADO Den Haag op het moment maar liefst drie gehuurde spelers rondlopen. Eén van hen is Sam Stubbs, die gehuurd wordt van Middlesbrough. Sinds de Engelsman bij ADO is neergestreken heeft hij alle minuten in de Eredivisie gespeeld. Volgend seizoen zal dat dus niet het geval zijn, want hij keert in de zomer terug naar Engeland. Dit geldt ook voor Laurens de Bock, een Belgische linksback die gehuurd wordt van Leeds United. Bovendien keert Aleksandar Bjelica na het seizoen terug naar Polen waar hij speelt voor Korona Kielce.

Middenvelders

Ook op het middenveld heeft ADO Den Haag drie spelers gehuurd. Tudor Baluta is hier één van. De Roemeense huurling is afkomstig van Brighton Hove & Albion. Sinds zijn komst heeft hij nog maar vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Mark Duffy zal het seizoen 2019/2020 ook terugkeren naar Engeland, al hoeft dit niet beslist. Zijn contract bij Sheffield United loopt namelijk in de zomer af. George Thomas zit in hetzelfde schuitje. Het contract van de huurling van Leicester eindigt ook na dit seizoen.

Aanvallers

In de aanval zal ADO Den Haag minder huurspelers verliezen. Toch verliezen ze hier mogelijk de beste huurspeler van dit seizoen. Hiermee wordt Crysencio Summerville bedoeld. Het jonge talent keert na dit seizoen terug naar Feyenoord. Bij ADO viel Summerville meermaals op in wedstrijden. Naast de jonge vleugelspeler zal ook Omar Bogle de club uit Den Haag verlaten na het einde van het huidige seizoen. Bogle keert dan terug bij Cardiff City.

 

Standaardportret
Bekijk meer van