Deze 3 bekende voetballers zijn geboren in Den Haag

Nu het WK in Qatar volop aan de gang is, is dat reden genoeg om nog eens de archieven in te duiken. Er is namelijk een groot talent aan voetballers dat door de jaren heen rechtstreeks uit Den Haag op de internationale velden is komen te staan.

Door

Zo was Aad Mansveld een echte topper op het gras en is voetballer Tom Beugelsdijk al eens teruggekomen bij ADO, evenals Lex Immers. De mensen die dagelijks bezig zijn met voetbal, bijvoorbeeld in de vorm van voetbalwedden via Beste Bookmakers Nederland, op beste-bookmakers.nl, weten waarschijnlijk al wel wie deze voetballers zijn. We vertellen je er graag meer over.

Aad Mansveld: een van de grootste voetballers uit Den Haag

Hebben we het over voetballers uit Den Haag dan hebben we het over Aad Mansveld. In 1964 begon hij zijn voetbalcarrière bij ADO Den Haag en is jarenlang zijn club trouw gebleven. Net voordat hij in 1982 stopt, speelt hij nog heel even bij FC Utrecht en Feyenoord Rotterdam. Zijn carrière in de voetbalwereld sluit hij toch af in Den Haag, namelijk bij FC Den Haag. Een Hagenees in hart en nieren en daarom een voetballer die absoluut niet in deze lijst mag ontbreken. Wat bijzonder is, is dat Mansveld pas in 1970 professioneel aan de slag ging met voetbal. Tot die tijd leert hij het vak van verwarmingsmonteur, net als zijn vader. Toch besluit hij op zijn 15e om het eens te proberen in het professionele voetbal.

Hij voetbalt dan al sinds zijn 8e jaar bij ADO en blijkt enorm veel talent te hebben. Op zijn 20e is hij voorstopper van het professionele elftal van ADO en ontwikkelt daar zijn grootste kwaliteiten: schot van lange afstand, inschuiven op het middenveld en een succesvolle pass over meerdere meters. Het is niet voor niets het geval dat grote clubs als Ajax en PSV hem het liefst over zouden willen kopen. Maar: hij blijft in Den Haag. Door de jaren heen wordt hij een echte clubheld en toonbeeld van de spreekwoordelijke Haagsche Bluf. Aad, ook wel Aadsjuh in de volksmond genoemd, overlijdt in 1991. Bekijk hier 16x glorieuze foto’s uit het archief van ADO.

Tom Beugelsdijk: begonnen bij ADO, nu Helmond Sport

Kijken we naar Haagse voetballers die recent bij ADO hebben gespeeld en al eens zijn teruggekomen dan is centraal verdediger Tom Beugelsdijk een goed voorbeeld. Deze jongeman, geboren in 1990 in Den Haag, speelde vanaf 2000 in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Vanuit die opleiding werd hij verhuurd aan FC Utrecht in de Jupiler League in 2010/2011 en 2011/2012. Het was ‘pas’ vanaf seizoen 2012/2013 dat hij in de selectie van ADO Den Haag terecht kwam. Zijn eerste wedstrijd speelde hij tegen VVV Venlo. Beugelsdijk blijft daar twee seizoenen spelen om vervolgens transfervrij naar Duitsland te vertrekken.

Daar tekende hij voor twee seizoenen bij FSV Frankfurt waarmee hij in het eerste seizoen 13e werd in de 2. Bundesliga, de op een na hoogste divisie van betaalde voetbal. Het tweede seizoen bij FSV Frankfurt kwam er niet van, want in 2015 keert Beugelsdijk toch terug naar ADO Den Haag. Oude liefde roest niet, zou je zeggen. Toch besluit hij om in 2020 naar Sparta Rotterdam te vertrekken. Inmiddels heeft Beugelsdijk in 2022 voor twee jaar getekend bij Helmond Sport. Wie weet of hij ooit nog eens terug gaat komen in Den Haag; dat heeft hij immers al een keer gedaan.

Lex Immers: van profvoetballer naar SVV Scheveningen

Tot slot een voetballer die al even weg is bij Den Haag, maar nog steeds in de buurt voetbalt: Lex Immers. Immers, volledige naam Alexander Richard Immers, werd geboren in 1986 en maakte in 2007 debuut bij ADO Den Haag. Daarvoor voetbalde hij in zijn jeugd bij twee amateurclubs in Den Haag LENS en KRSV Vredenburch en bij SV DSO in Zoetermeer. Tijdens zijn debuut viel hij in voor een andere voetballer. Dat beviel zo goed dat hij een week later zijn contract voor twee jaar mocht tekenen. Het duurde niet lang of de club maakte promotie naar de Eredivisie dat seizoen; mede door het grote talent van Immers.

In het seizoen van 2010/2011 speelt hij zijn beste seizoen bij de Haagse club. Hij raakt maar liefst 13 keer het doel in 36 wedstrijden. Dat zorgde ervoor dat ADO óók zijn beste seizoen heeft in maar liefst 35 jaar. Maar: in 2011 raakt de voetballer in opspraak na een grensoverschrijdende opmerking over Ajax. Dat levert hem een schorsing van vijf wedstrijden waarvan één voorwaardelijk op. Vervolgens gaat hij in 2012 naar Feyenoord om daarna nog zelfs de grenzen over te gaan om te spelen bij Cardiff City en Club Brugge. Uiteindelijk komt hij via ADO Den Haag en NAC Breda terecht bij SVV Scheveningen in de Tweede divisie.

Standaardportret
Bekijk meer van