Deelscooters in Den Haag: welke moet je hebben?

Ben jij op zoek naar een deelscooter in Den Haag? Dan heb je geluk, er zijn verschillende aanbieders die deelscooters en zelfs deelfietsen aanbieden. Als je af en toe gebruik wilt maken van een scooter om je in de stad te verplaatsen dan is een deelscooter een goed idee.

Door

Het is een duurzame manier van vervoer en makkelijk voor jou. Je hebt wel de lusten van een brommer, maar hoeft niet de lasten van een brommer te dragen. In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende aanbieders en wat de voorwaarden zijn. Verder leggen we je uit wat je nodig hebt om een scooter te mogen rijden. Want daar is meer voor nodig dan simpelweg op de brommer stappen en wegrijden.

Welke aanbieders bieden deelscooters aan in Den Haag?

De aanbieders van deelscooters die te vinden zijn in Den Haag zijn Felyx, Check en Go Sharing. Drie betrouwbare partijen die al in heel Nederland met succes deelscooters beschikbaar stellen om je makkelijk te kunnen verplaatsen. Je kunt ervoor kiezen om één van de partijen te kiezen. Het is ook mogelijk om je bij alle drie aan te melden zodat je altijd keuze hebt als je op zoek gaat naar een scooter. De tarieven lopen niet heel ver uiteen. Alle aanbieders hebben een handige app waarmee je de brommers kunt boeken. Bij Felyx heb je geen abonnementskosten. Je betaalt 30 cent per minuut als je rijdt en 10 cent als je geparkeerd staat. Bij Go Sharing betaal je 29 cent per minuut als je onderweg bent en 5 cent als je stilstaat. Ze hebben ook verschillende voordelige pakketten die je kunt kopen als je vaker gebruik maakt van hun diensten. Bij Check betaal je 25 cent per minuut met een starttarief van 75 cent.

Welke aanbieders hebben ook ebikes?

Go Sharing biedt ook ebikes aan. Dus als je liever fietst kan dat ook. Daarnaast zijn er verschillende aanbieders die ebikes aanbieden. Je kunt zelfs een elektrische bakfiets gebruiken als deelfiets. De meeste aanbieders van deelscooters en ebikes om te delen vragen een minimumleeftijd van 18 jaar. Sommige bedrijven bieden hun diensten ook aan als je 16 jaar of ouder bent. Voor het besturen van een ebike heb je geen rijbewijs nodig. Je hoeft alleen een ID kaart te scannen en dan kun je op de bike stappen.

Wanneer mag je op een deelscooter rijden?

Als je een deelscooter wilt besturen dan heb je wel een rijbewijs nodig. Alleen als je in het bezit bent van een geldig scooter rijbewijs kun je gebruik maken van de diensten van een deelscooter. Als je je motorrijbewijs of je autorijbewijs hebt gehaald, dan heb je automatisch ook je scooterrijbewijs. Heb je (nog) geen rijbewijs A of B dan kun je opgaan voor je scooter rijbewijs. Het bestaat uit 2 examens, een theorie examen en een praktijk examen. Je theorie examen mag je halen als 15,5 jaar bent. Je mag pas op voor je praktijkexamen als je 16 bent. Zonder theorie examen mag je geen praktijkexamen doen. Om je theorie te halen moet je wel studeren. Dat is het handigst als je dat doet met een klassikale cursus. Want met een klassikale cursus wordt het scooter rijbewijs halen in Den Haag een stuk eenvoudiger en is de kans dat je meteen slaagt een stuk groter.

Standaardportret
Bekijk meer van