De drie meest fotogenieke bezienswaardigheden in Den Haag

Den Haag is een stad met veel historie en prachtige bezienswaardigheden. Er zijn veel mooie plekken om te bezoeken in deze stad, wij delen drie fotogenieke plekken in dit artikel.

Door
  1. Het Binnenhof

Het Binnenhof is een van de bekendste bezienswaardigheden van Den Haag. Het is gelegen in het centrum van Den Haag, naast de Hofvijver. Het gebouwencomplex doet dienst als vergaderplaats van de beide kamers van de Staten-Generaal,  het ministerie van Algemene Zaken en het kabinet. Het is dus het kloppende hart van de Nederlandse politiek. Je kunt op het Binnenhof een kijkje nemen in de Ridderzaal en de Eerste en Tweede Kamer van het parlement. Veel Haagse stadswandelingen fietstochten komen ook langs deze hoogtepunten van de Nederlandse Hofstad. Zorg dus zeker dat je je telefoon hebt opgeladen of schaf een mooie camera aan bij Fotowinkel Den Haag. Hier heb je later tijdens andere tripjes ook zeker weten een heleboel aan.

  1. Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde is het koninklijk paleis in Den Haag. Het paleis is gebouwd in de zeventiende eeuw gebouwd voor stadhouder Willem III en is sinds 1814 de officiële residentie van de koning. In het paleis is ook het koninklijk kantoor gevestigd. Paleis Noordeinde is het oudste koninklijke paleis in Nederland en is daarmee een van de symbolen van de Nederlandse monarchie. In de loop der jaren is het paleis een aantal keren verbouwd en gemoderniseerd. Koning Willem-Alexander gebruikt het sinds zijn inhuldiging in 2013 ook als werkpaleis.

Dit jaar (2022) zijn beide locaties op vier achtereenvolgende zaterdagen vanaf 23 juli geopend. Van Paleis Noordeinde is het zogeheten Corps de Logis te bezichtigen, waaronder de Grote Balzaal en de Balkonkamer. In de Koninklijke Stallen zijn onder andere de Gouden Koets, de Glazen Koets en de Koninklijke bus te bezichtigen. Alle bezoekers van het paleis ontvangen een gratis multimediatour met een introductie door Zijne Majesteit de Koning en verhalen van medewerkers van de Dienst van het Koninklijk Huis over hun werk in het paleis.

  1. Mauritshuis

Het Mauritshuis is een klein, maar prestigieus kunstmuseum in Den Haag. Het museum is gehuisvest in een klassiek gebouw in het hartje van de stad. De collectie van het museum omvat onder andere werken van Vermeer en Rembrandt. Ze zijn bijna het hele jaar open, dus neem er echt een kijkje als je in Den Haag bent!

Standaardportret
Bekijk meer van