De beste manieren om minder vlees te eten

Naarmate je ouder wordt, denk je wellicht steeds meer aan je gezondheid. Je dieet is een van de eerste dingen die je moet aanpakken als je kijkt naar hoe je een gezonde levensstijl kunt behouden. Het kan daarom goed zijn om minder vlees te gaan eten. Naast je gezondheid is een meer plantaardig dieet beter voor de planeet en je financiën!

Door

De vleesproductiesector gebruikt een enorme hoeveelheid water en draagt aanzienlijk bij aan de concentratie van broeikasgassen in de atmosfeer. Het telen en oogsten van groenten is juist CO2-neutraal en legt minder beslag op de natuurlijke hulpbronnen van de aarde. Wil je daarom minder vlees eten? Gebruik de volgende manieren.

Curry

Met zoveel fantastische smaken en kruiden kan een vegetarische curry een uitstekende manier zijn om je trek in vlees te stillen. Kikkererwten, linzen, bonen en pompoen zijn de perfecte ingrediënten voor een gezonde vegetarische curryschotel. Maak een flinke portie zodat je de rest van de week kunt snacken; dit is een fantastische manier om je groente-inname te verhogen!

Meatless Monday

Voor sommigen van jullie, carnivoren, lijkt het volledig uitsnijden van vlees een onmogelijke taak! Dus waarom niet klein beginnen? Meatless Monday is een wereldwijd initiatief om mensen aan te moedigen om elke maandag een plantaardig gerecht te eten. Het is leuk om elke week nieuwe recepten uit te proberen en je lijst met favoriete maaltijden uit te breiden. Je doet dit zeker met een abonnement op Green Chef. Je bepaalt dan zelf de vleesvrije recepten die je per week wilt eten.

Online

Sociale media, websites en streaming-sites hebben veel inhoud over vegetarische en veganistische gerechten. Deze platforms zijn een andere fantastische manier om inspiratie op te doen, en ook om je vegetarische ideeën te delen. Het visuele aspect van deze platforms zal ook helpen bij het bepalen van de gerechten die je voor de week wilt bereiden. Wanneer iemand je vraagt ​​naar het recept dat je hebt gebruikt, zijn platforms zoals Instagram en Facebook geweldige manieren om recepten en ideeën met dierbaren te delen.

Boeken

Vleesalternatieven en plantaardige voeding zijn momenteel in de mode. Er is nu een scala aan plantaardige kookboeken verkrijgbaar met heerlijke en creatieve ideeën voor vegetarische gerechten. Er is opwinding onder chefs over groentetrends en ze tonen hun enthousiasme in hun schrijven. Het is gezonder en iets waar veel gezondheidsexperts, chef-koks en fitnessprofessionals door de jaren heen voor hebben gepleit.

Braden

Een manier om de hoeveelheid vlees in je dieet te verminderen en te matigen, is door aan het begin van de week een stuk vlees te braden en dit vervolgens te verwerken in meer plantaardige gerechten. Gebraden kip is de gezondste keuze en past goed bij kipsalades voor de lunch en pasta- en risottogerechten voor het avondeten. Door champignons, paprika’s, tomaten of spinazie toe te voegen aan je overgebleven kipgerecht zal het heerlijk smaken!

Traktatie

Het valt niet te ontkennen, een stuk lamsvlees dat in je mond smelt of een broodje spek in de ochtend zijn moeilijk te concurreren. Hoewel er veel fantastische vegetarische alternatieven zijn, zijn ze soms gewoon niet voldoende. Veel mensen denken dat groenten en vleesvervangers geen smaak hebben. Sommigen vinden ook dat dergelijke producten niet voldoende vullen. Van vlees een traktatie maken voor speciale gelegenheden is een geweldige manier om je vleesinname te beperken en toch te genieten van je favoriete gerechten bij speciale gelegenheden.

Standaardportret
Bekijk meer van