De belofte van de Bitcoin-technologie benutten om levens te veranderen

Tijdens de lancering van Bitcoin in 2009 kon niemand vermoeden hoe de onderliggende technologie, blockchain, een enorme invloed zou krijgen buiten de ondersteuning van de cryptovaluta.

Door

Jarenlang is de blockchaintechnologie van Bitcoin onderbenut gebleven, en pas nu wordt het grote potentieel ervan duidelijker. Maar welke belofte heeft de blockchaintechnologie om levens te veranderen?

Wat is Blockchaintechnologie?

Voordat we kunnen begrijpen hoe we blockchaintechnologie kunnen inzetten om levens te veranderen, moeten we eerst begrijpen wat de technologie is of inhoudt. Eenvoudig gezegd is blockchain de technologie die ten grondslag ligt aan Bitcoin. Bitcoin zou er niet zijn zonder blockchain. Buiten deze rudimentaire uitleg is blockchain echter een opwindende technologie.

Blockchain-technologie is een gedeeld, gedecentraliseerd digitaal grootboek zonder jargon te gebruiken of te ingewikkeld te zijn. Het is als een universeel digitaal activum met meerdere gebruikers, waarbij elke gebruiker elke transactie op het netwerk kan zien en valideren. Decentralisatie betekent dat er niet één enkele controle of autoriteit is. Het netwerk verdeelt het vermogen en deelt het onder iedereen op het blockchainnetwerk.

Een ander cruciaal element van het blockchainnetwerk is de mate van veiligheid. In het algemeen kunt u blockchain niet hacken of verstoren vanwege het beschermingsniveau. Er zijn meerdere nodes of gebruikers. Bovendien gaat elke transactie naar een blok, en wanneer een toevoeging aan een transactie plaatsvindt, wordt die aan hetzelfde blok toegevoegd, vandaar de term “blockchain”. Eenmaal vastgelegd op de blockchain, kunnen de gegevens niet worden gewijzigd of bewerkt.

Voordat we onderzoeken hoe we blockchaintechnologie kunnen inzetten om levens te veranderen, kijk op limmercoin.nl om meer te leren over cryptohandel.

Blockchain inzetten om levens te veranderen 

De aard zelf van blockchaintechnologie biedt mogelijkheden om deze in te zetten om levens op verschillende manieren te veranderen. Als gedecentraliseerde en zeer veilige technologie heeft blockchain een aanzienlijk potentieel om bijna elk aspect van het leven te beïnvloeden.

Verbetering van de financiële integratie

Een van de meest praktische manieren waarop blockchaintechnologie levens kan veranderen is door het verbeteren van financiële inclusie. Om verschillende redenen hebben veel mensen wereldwijd geen toegang tot financiële diensten van het conventionele financiële systeem. Zo hebben arme, ongeletterde mensen soms geen toegang tot financiële diensten omdat zij werkloos zijn en bepaalde documenten missen.

Blockchaintechnologie maakt het voor iedereen mogelijk om via Bitcoin toegang te krijgen tot financiële diensten. Het enige wat u nodig hebt is een internetverbinding om een Bitcoin-portefeuille te openen. De technologie van Bitcoin discrimineert niet en legt geen onnodige belemmeringen op.

Corruptie verminderen

Corruptie is een groot probleem in veel ontwikkelingslanden. Corruptie leidt ertoe dat middelen van ontwikkeling worden afgeleid naar de zakken van enkelen. En dit heeft de armoede verergerd omdat corrupte ambtenaren de armen van hun rechtmatige deel van de middelen beroven. Veel mensen lijden onder de gevolgen van corruptie. Blockchaintechnologie is de oplossing voor deze plaag.

Aangezien de blockchaintechnologie niet onder één of enkele entiteiten valt en elke transactie permanent wordt geregistreerd zonder ruimte voor manipulatie, zullen fondsen die via Bitcoin naar ontwikkelingsprojecten worden gestuurd gemakkelijk te traceren zijn. Het zal een einde maken aan de situatie waarin corrupte personen hun sporen verbergen door eenvoudigweg gegevens te manipuleren.

Conclusie

Als mensen de technologie van Bitcoin op de juiste manier gebruiken, kan het levens aanzienlijk veranderen. Het zou de financiële inclusie kunnen verbeteren en een domino-effect kunnen hebben op de verbetering van de economische omstandigheden. Het zou ook de corruptie verlichten en ervoor zorgen dat de enorme hoeveelheden middelen in de zakken van enkelen ten koste van de meerderheid eindelijk op de juiste plaats terechtkomen.

Standaardportret
Bekijk meer van