De belangrijkste onderdelen van SEO

Hoewel de term SEO voor veel mensen misschien onbekend in de oren klinkt, is het een ontzettend belangrijke term wanneer jij een webshop hebt, of ondernemer bent met een eigen website. Met SEO probeer je op een organische manier (wat wil zeggen, zonder ervoor te betalen) op een hogere positie in google te komen met jouw website. Hoe hoger jij in google staat, hoe sneller er immers op jouw website geklikt wordt. Hoe meer mensen er op jouw website komen, hoe meer mensen gebruik zullen maken van jouw diensten, of een aankoop doen in jouw webshop.

Door

Hoewel het bouwen van een website dus al een behoorlijke klus is. Is het correct inzetten van SEO nog belangrijker om te kunnen groeien en potentiële klanten te kunnen bereiken.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalisation. In het Nederlands ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. SEO zijn alle activiteiten die jou helpen om jouw website beter vindbaar te maken in zoekmachines, en dan voornamelijk google. Bij SEO gaat het altijd om organische zoekresultaten. Organisch wil zeggen dat jij hier geen geld voor betaald, en dus ook geen advertenties inzet. Het groeien met advertenties wordt ook wel SEA genoemd. Het doel van SEO is om meer mensen naar jouw website te trekken. En op deze manier dus meer klanten aan te trekken. Wanneer jij niet veel kennis van SEO hebt kan het moeilijk zijn om dit op de juiste manieren in te zetten. Er zijn tegenwoordig dan ook verschillende bureaus en SEO specialisten te vinden die dit graag van jou overnemen. SEO uitbesteden is dan ook zeker aan te raden wanneer je de beste resultaten wil behalen zonder hier zelf uren tijd in te hoeven steken.

De 3 belangrijkste onderdelen van SEO

Wist je dat SEO niet alleen betrekking heeft op jouw website, maar ook op social media? Het is dus belangrijk om naast jouw website, ook voldoende aandacht te besteden aan de socials. Maak gebruik van relevante zoekwoorden en deel enkel waardevolle content. Steeds meer mensen maken tegenwoordig gebruik van social media om te ontdekken welke bedrijven zij beter willen leren kennen. Ook vanuit jouw social media trek jij dus verkeer aan naar jouw website. Wanneer jij jouw website goed wil inrichten voor SEO dan wordt er onderscheid gemaakt tussen 3 belangrijke onderdelen. Om goed te kunnen scoren zal je al deze onderdelen goed in moeten zetten.

1. Content

Om SEO goed te kunnen inzetten heb je natuurlijk content nodig. Content is informatie en ervaringen die jij wil delen met jouw potentiële klanten. Om SEO optimaal in te kunnen zetten moet jij niet alleen content hebben, maar moet jij waardevolle content hebben. Google kan de context van jouw content namelijk begrijpen en onderscheid maken tussen waardevolle content en puur en alleen woorden of een stuk tekst. Zorg dus voor informatieve content en schrijf regelmatig nieuwe content voor jouw website.

2. Linkbuilding

Een ander belangrijk onderdeel van SEO is linkbuilding. Hierbij kun je onderscheid maken tussen interne links en externe links. Interne links zijn links die verwijzen naar andere pagina’s op jouw website, of een andere website. Externe links zijn links vanuit een andere website naar jouw website. Het is belangrijk om beide categorieën juist in te zetten. Op deze manier verhoog jij namelijk de waarde van jouw website. Wanneer er meerdere websites linken naar jouw website zal google denken, deze pagina moet wel interessant zijn. Door vanuit jouw eigen website naar andere pagina’s te linken verhoog je ook de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Klanten kunnen immers gemakkelijk alle informatie vinden waar zij naar op zoek zijn. Linkbuilden uitbesteden is een goede optie om de beste resultaten te behalen.

3. Technische SEO

Als laatste technische SEO. Misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van SEO. Zorg voor een website die technisch in orde is. Wanneer jouw website technisch niet in orde is gaan al jouw inspanningen verloren. Ga dus voor jezelf na of jouw website voldoet aan alle ‘eisen’ omtrent technische SEO. Zijn de meta gegevens juist ingevuld, heb je de ALT teksten ingevuld? Het is belangrijk om dit goed in de gaten te houden. Wanneer jouw website technisch niet goed in elkaar steekt dan zal jouw website minder snel opgepikt worden door zoekmachines.

Wanneer jij een website hebt met weinig pagina’s kan het moeilijk zijn om alle onderdelen van Search Engine Optimalisation juist toe te passen. Daarom wordt er tegenwoordig vaak gekozen om een blog toe te voegen aan een website. Op deze manier kun jij waardevolle content delen, interne links verwerken en jouw website optimaal laten functioneren. Alleen op deze manier zal jouw inzet beloond worden met een hoge positie in google of andere zoekmachines.

Standaardportret
Bekijk meer van