Caravans zijn populairder dan ooit

De laatste jaren zien we ze steeds meer op de weg: caravans en campers. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig een tweede huis op wielen heeft om er op uit te trekken. Tijdens de coronajaren konden we niet naar het buitenland. Voor vakantie in eigen land werd een caravan of camper aangeschaft om eigen land te ontdekken. Veel mensen vieren sindsdien nog steeds hun vakantie binnen de eigen landgrenzen.

Door

Maar ook buiten Nederland zien we heel wat Nederlanders op de verschillende campings in populaire landen zoals Duitsland, Frankrijk en Italië. Hierdoor is er ook een levendige handel ontstaan in campers en caravans. Wil je je caravan verkopen dan kun je er in veel gevallen zonder veel moeite een goede prijs voor krijgen.

Drukte in caravanstallingen

Er zijn campings die het hele jaar door geopend zijn. Maar in de winter kamperen is toch nog altijd alleen weggelegd voor een kleine groep diehards. De meeste caravans en campers gaan uiterlijk eind september de stalling in. Als er tenminste plek is. Als je eind september nog op zoek gaat naar een winterstalling voor je tijdelijke vakantieverblijf op wielen dan kom je zeer waarschijnlijk bedrogen uit. Veel eigenaren van stallingen zitten al helemaal vol. Als je geen eigen terrein hebt waar je kunt stallen dan heb je dus een probleem. Veel boeren zien mogelijkheden en richten een deel van hun land in als stalling. Een loods bouwen is doorgaans snel te regelen en de aanvragen voor stalling stromen binnen zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

Waar vind je een tweedehands caravan?

Mensen die het kamperen toch beu zijn geworden of die toe zijn aan een upgrade, verkopen hun camper of hun caravan vaak online. Bij Looping.nl kun je bijvoorbeeld binnen 24 uur een goede prijs krijgen. Omdat het geld direct op je rekening wordt gestort is het een populaire manier om zo je caravan te verkopen. Je hebt dan als verkoper ook geen rompslomp van mensen die aan de deur komen, de caravan uitgebreid bekijken en dan uiteindelijk toch besluiten om hem niet te kopen of gaan soebatten over de prijs. Als je kiest voor een opkoper dan krijg je een gegarandeerde prijs zonder vervelende onderhandelingen.

Veilig de weg op met de caravan

Jaarlijks worden er ook altijd nog veel caravans van de weg gehaald. Het remsysteem is niet in orde of de caravan is veel te zwaar beladen. Dat controles door de politie niet overbodig zijn blijkt uit het toch wel vele aantal ongelukken dat jaarlijks gebeurt. Veel mensen zijn niet gewend om met een caravan te rijden en dan kan het snel misgaan. Het is dus belangrijk om je caravan na de winter goed te laten nakijken en ook de trekstang en trekhaak van de auto te controleren voordat je op pad gaat voor een volgende mooie vakantie in binnen- of buitenland.

Standaardportret
Bekijk meer van