Alle ruimte voor uw bedrijf met ruimtebesparende bedrijfsdeuren

In uw bedrijfspand maakt u graag optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. U heeft wellicht leidingen, afzuiginstallaties, verwarmingssystemen of misschien zelfs kraanbanen bij uw bedrijfsdeur. Een standaard bedrijfsdeur is dan niet altijd de beste oplossing, in verband met de plafondrails. Gelukkig zijn er ook ruimtebesparende bedrijfsdeuren. Wilt u weten of ruimtebesparende bedrijfsdeuren ook voor u geschikt zijn? Lees dan verder.

Door

 

Hoe werken ruimtebesparende bedrijfsdeuren?

In de wereld van bedrijfsdeuren zijn traditionele overheaddeuren dominant. Deze deuren, hoewel populair vanwege hun massaproductie en kosteneffectiviteit, nemen vaak waardevolle ruimte in beslag door hun plafondrails. Dit kan problematisch zijn voor installaties, kraanbanen of andere essentiële aspecten van uw bedrijfsvoering.

Ook openslaande of kanteldeuren zijn nog steeds populair in vele toepassingen. Echter, dit type deuren neemt ruimte op de werkvloer in beslag. U dient immers ruimte voor uw opening vrij te houden om de deuren vrij te kunnen laten bewegen.

Ruimtebesparende alternatieven, zoals roldeuren of verticale vouwdeuren, bieden een elegante oplossing. Deze deuren vouwen of rollen zich direct boven de deuropening op, waardoor de ruimte achter de deur volledig benut kan worden en er geen ruimte op de werkvloer ingenomen wordt. Vooral in situaties waarbij installaties aan het plafond aanwezig zijn, zoals kraanbanen of autowasinstallaties, bieden ruimtebesparende deuren een onmisbare oplossing.

Niet alleen functioneel, ook mooi

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van een bedrijfsdeur vaak van groot belang, vooral in commerciële of publieke ruimten. Ruimtebesparende deuren, zoals de Compact vouwdeur, bieden niet alleen ruimtebesparing, maar ook een naadloze integratie met de omgeving. Door de mogelijkheid om deze deuren onzichtbaar weg te werken in bijvoorbeeld een systeemplafond, creëert u een strakke en professionele uitstraling die perfect past bij het ontwerp van uw pand. Ook kan de Compact deur aan de buitenkant van een ruimte gemonteerd worden, zodat binnen alle ruimte vrij blijft. Deze optie wordt vaak gebruikt in wasstraten en spuitcabines etc.

Onderhoudsarm

Een ander voordeel van dit type ruimtebesparende deuren is hun onderhoudsarme karakter. Traditionele overheaddeuren maken vaak gebruik van balansveren, wat kan leiden tot aanzienlijk onderhoud. Door te kiezen voor een deur zonder deze veren, zoals de Compact vouwdeur, vermindert u niet alleen het onderhoud, maar ook de kans op storingen en problemen.

Let op isolatie

Zowel roldeuren als verticale vouwdeuren zijn dus ruimtebesparend. Echter, over het algemeen zijn roldeuren minder goed geïsoleerd dan verticale vouwdeuren zoals de Compact vouwdeur. Roldeuren zijn traditioneel gemaakt van aluminium lamellen of van pvc zeil. De laatste variant wordt vaak als een snelroldeur in een pand gebruikt. Als isolatie voor u van belang is, is de Compact vouwdeur de beste keuze. En deze is er ook in hoge snelheid uitvoering, mocht dat van belang zijn.

Kortom, een ruimtebesparende deur biedt niet alleen praktische voordelen, maar ook esthetische en onderhoud voordelen. Of u nu ruimte wilt optimaliseren, het uiterlijk van uw bedrijfspand wilt verbeteren, of gewoonweg onderhoudskosten wilt verminderen, de Compact vouwdeur biedt een veelzijdige oplossing die wereldwijd wordt gewaardeerd. Ontdek meer mogelijkheden op www.rolflex.com.

 

Standaardportret
Bekijk meer van