9 interessante weetjes over de Coinbase crypto exchange

Cryptovaluta hebben de wereld van financiën getransformeerd en tegenwoordig heeft vrijwel iedereen weleens wat gehoord over bitcoins of andere cryptomunten. Crypto exchanges spelen een cruciale rol in het mogelijk maken van de handel in digitale activa. Een van de meest opvallende en populaire crypto exchanges van deze tijd is Coinbase. In deze tekst gaan we dieper in op Coinbase en delen we een negental fascinerende weetjes over deze exchange, waar je wellicht nog niet mee bekend was.

Door

Wat is de Coinbase crypto exchange?

Coinbase is een crypto exchange, een platform waar gebruikers digitale activa kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Cryptomunten zijn een voorbeeld van digitale activa, en inmiddels zijn er honderden soorten waarin je kunt handelen. Coinbase werd opgericht in 2012 door Brian Armstrong en Fred Ehrsam, in San Francisco, in de Verenigde Staten. Sinds de oprichting heeft Coinbase een aanzienlijke groei doorgemaakt en is het uitgegroeid tot een van de grootste en meest populaire exchanges wereldwijd.

Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om een breed scala aan cryptomunten te verhandelen, waaronder de bekende soorten zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en vele andere minder bekende en zelfs onbekende soorten. Coinbase is vooral bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface, waardoor de exchange vooral voor beginners prettig en eenvoudig te gebruiken is.

Naast de handel in cryptomunten biedt Coinbase ook aanvullende diensten, waaronder Coinbase Pro, een geavanceerder handelsplatform voor ervaren gebruikers. Denk ook aan een Coinbase wallet, Coinbase Earn, staking-mogelijkheden voor bepaalde cryptomunten en een blog- en leercentrum.

1. Coinbase: ideaal voor beginners

Coinbase heeft een plaats veroverd als een pionier in de wereld van cryptovaluta, vooral voor beginners. Coinbase groeide na de oprichting in 2012 al snel uit tot een van de meest erkende cryptovaluta exchanges ter wereld. Het platform maakte cryptovaluta toegankelijker voor de massa door een gebruiksvriendelijke interface te bieden, waardoor net beginnende cryptohandelaren gemakkelijk aan de slag kunnen met het kopen, verkopen en verhandelen van digitale activa. Beginners die moeten kiezen tussen Coinbase of Binance kiezen hierdoor meestal voor Coinbase.

2. Coinbase Pro: voor de ervaren handelaar

Terwijl Coinbase zich richt op gebruikersgemak voor beginners, heeft het ook een geavanceerder platform beschikbaar, dit voor de meer ervaren handelaren. De naam van dit platform is ‘Coinbase Pro’. Dit platform biedt geavanceerde handelshulpmiddelen en functionaliteiten, waardoor ervaren handelaren een stuk meer controle hebben over de transacties die ze doen. En goed om te weten: Coinbase Pro staat bekend om de lage handelskosten in vergelijking met het reguliere Coinbase platform.

Enkele handige functies van de pro-versie zijn geavanceerde grafiektools, meerdere ordertypen, diepgaande markt- en trendanalyses en een intuïtieve interface waarmee professionele handelaren hun strategieën effectief kunnen managen.

3. Een groot aantal ondersteunende cryptovaluta

Een van de sterke punten van Coinbase is het brede scala aan ondersteunde cryptovaluta. Het platform begon oorspronkelijk met het ondersteunen van de welbekende Bitcoin (de eerste cryptomunt die op de markt verscheen), maar in de tussentijd is het aanbod aanzienlijk uitgebreid. Aanzienlijk is daarbij eigenlijk een understatement, want tegenwoordig kun je op Coinbase in meer dan 8.500 verschillende cryptovaluta handelen. Daarmee is de keuze werkelijk enorm, ook ten opzichte van andere, vergelijkbare exchanges die er in de markt actief zijn. Deze uitgebreide selectie stelt gebruikers bovendien in staat om hun cryptoportefeuille te diversifiëren.

Coinbase 2

4. Coinbase wallet: zelf alles beheren

Coinbase biedt niet alleen een exchange, maar ook een eigen digitale portemonnee. Deze portemonnee staan ook wel bekend als de Coinbase Wallet. Wat deze wallet uniek maakt, is dat het gebruikers de volledige controle geeft over hun privésleutels. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor de beveiliging van je cryptomunten. Op deze manier hebben gebruikers de maximale controle over hun digitale activa.

5. Coinbase Earn: cryptovaluta leren kennen en weten hoe je kunt verdienen

Coinbase biedt een educatief initiatief genaamd ‘Coinbase Earn’, waarmee gebruikers cryptovaluta kunnen leren kennen, en kunnen leren hoe je kunt verdienen met cryptohandel. Via dit programma kunnen gebruikers instructievideo’s bekijken over specifieke cryptovaluta en vervolgens beloningen ontvangen door mee te doen aan een korte quiz. Dit maakt het leren over (de handel in) cryptovaluta zowel informatief als belonend.

6. Beveiliging tegen verlies en diefstal

Coinbase hecht grote waarde aan de veiligheid van de gelden van gebruikers en heeft een verzekeringsbeleid geïmplementeerd om gebruikers te beschermen tegen verlies als gevolg van cyberaanvallen, hacks of andere onvoorziene gebeurtenissen. Deze verzekering biedt een extra laag gemoedsrust voor gebruikers die hun crypto-activa op het platform Coinbase bewaren.

7. De Coinbase Card

Coinbase heeft de Coinbase Card geïntroduceerd, een betaalpas die gebruikers in staat stelt om met hun cryptovaluta te betalen bij elke handelaar die creditcards accepteert. Hierdoor kunnen gebruikers hun digitale activa rechtstreeks in het dagelijks leven gebruiken voor aankopen, waardoor de adoptie en het praktische gebruik van cryptovaluta toenemen en steeds meer mensen cryptovaluta gaan gebruiken.

8. Verdien passief inkomen met je cryptovaluta

Coinbase biedt staking-mogelijkheden voor bepaalde cryptovaluta, waardoor gebruikers hun crypto-activa kunnen ‘staken’ om passief inkomen te genereren. Door deel te nemen aan het staking-proces kunnen gebruikers beloningen ontvangen in de vorm van extra cryptovaluta. Dit biedt een alternatieve manier om rendement te behalen op bepaalde digitale activa die op het platform beschikbaar zijn.

9. Coinbase is de betere keuze boven Binance

Binance, ooit een van de grootste cryptovaluta exchanges ter wereld, is sinds juli van dit jaar niet meer beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Dit komt door regelgevingskwesties, waardoor Binance alle diensten moest aanpassen. Voor Nederlanders is Coinbase daarom sowieso de betere keuze boven Binance. Daarnaast ook omdat het een zeer breed scala aan cryptovaluta ondersteunt, het platform gebruiksvriendelijk is, en er zowel een basisplatform als een geavanceerder handelsplatform beschikbaar is. Verder zijn de handelskosten van Coinbase Pro competitief laag.

Internationale Binance gebruikers werden en worden ook beïnvloed door regelgevingskwesties, waardoor ze ook op zoek moesten en moeten naar alternatieven. Ook voor hen is Coinbase een goed alternatief vanwege de reputatie en betrouwbaarheid. Coinbase heeft in tegenstelling tot Binance geen last (meer) van deze regelgevingsissues. Coinbase kreeg eerder wel een boete van meer dan 3 miljoen euro, voor een ontbrekende registratie van De Nederlandsche Bank, om te mogen handelen in Nederland. Maar sinds september 2022 heeft het bedrijf de registratie op orde, en kun je als Nederlander dus volledig legaal handelen via deze exchange.

Standaardportret
Bekijk meer van