5 feestelijke paastafeltrends 2021

Het paasweekend staat weer voor de deur en dat betekent dat de paastafel weer gedekt mag worden! Hoewel Pasen net als vorig jaar anders zou zijn, mag dat de pret van feestelijke paaslunch of -brunch natuurlijk niet in de weg staan. Met deze paastafel trends van Biano kun je dit jaar alsnog ultiem genieten van de gezellige voorjaarssfeer.

Door

De paastafeltrends van 2021

De eerste zonnestralen verschijnen weer langzaam, narcissen en krokussen staan volop in bloei en de vogeltjes fluiten je weer gezellig tegemoet. Met het voorjaar in zicht, staat ook de eerste feestdag van het lenteseizoen voor de deur: Pasen! Nog meer dan voorheen het perfecte moment om samen met het gezin van de feestdagen te genieten. Beschilder samen de paaseieren om ze vervolgens te gaan zoeken, maak het in huis gezellig door bijvoorbeeld sfeervolle paasversieringen en favoriete hapjes en drankjes op een sidetable of salontafel neer te zetten en dek natuurlijk de paastafel! Kun jij nog wat inspiratie gebruiken rondom het feestelijk aankleden van de eettafel set? Ontdek hier de 5 nieuwste paastafel trends voor dit jaar!

  1. De Wabi-sabi paastafel

Ben jij al bekend met de Wabi-sabi woontrend? Deze woontrend komt voort vanuit het Japanse boeddhisme en focust zich als levensfilosofie op het leven in het hier en nu. Deze Japanse stroming richt zich namelijk op de kunst van het genieten van het moment, in plaats van het altijd maar streven naar het “perfecte plaatje”. Voor de Wabi-sabi woontrend betekent deze filosofie een combinatie van eenvoudige en imperfecte meubelstukken, onbewerkte en ruwe materialen en een natuurlijk kleurenpalet. De aandacht voor een (milieu-)bewuster leven staat hierin centraal. De opkomende Wabi-sabi woontrend zien we dit jaar ook terug aan de paastafel! Wees je bewust van het moment in elkaars gezelschap en geniet van de geur van zelfgemaakte koffie en versgebakken brood – gepresenteerd vanaf authentiek servies.

  1. De Line Art tafeldecoratie

De tweede paastafel staat in teken van de fijne lijntekeningen en eenlijnige illustraties vanuit de Line Art trend*.* Deze minimalistische lijnkunst is afkomstig uit de mode en kunst en is geïnspireerd door de surrealistische en abstracte kunst van Picasso en Matisse. Inmiddels is deze Line Art trend ook niet meer binnen de interieurwereld weg te denken. Van abstracte tekeningen op sierkussens, tapijten en posters tot line art op vazen, bloempotten en dus ook op servies. Abstract Line Art serviesgoed staat dan ook centraal binnen deze tweede paastafeltrend. Vul de tafelsetting aan met bijvoorbeeld zelfontworpen naamkaartjes met lijntekeningen, vrolijke lentebloemen in een Line Art vaas of pot en een tafelkleed met eenlijnige illustraties. Of wat dacht je van de paaseieren zelf van Line Art voorzien?

  1. Floral paasfeest aan tafel

Wat betreft Biano mag de kleur en geur van een bos extrinsieke en weelderige lentebloemen aan een paastafel niet ontbreken. En laat dat nou ook net de gedachte achter de Floral Paastafeltrend zijn. Deze fleurige paastafeltrend is, in samenwerking met Bloomon, tot stand gekomen door Sissy-Boy. Een glazen luxe vaas mag dit jaar royaal gevuld worden met verse voorjaarsbloemen in contrasterende texturen en complementaire kleuren . Zie bijvoorbeeld onderstaande combinatie met de Magnolia, Franse tulpen en Alliums. Om van een echte Floral paastafel te spreken kun je nog extra sierlijke mini vaasjes met twee of drie voorjaarsbloemen vullen en ook een paastak mag natuurlijk niet ontbreken. Steek tot slot de populaire twisted kaarsen in de glazen kandelaars aan en de feestelijke paastafel staat klaar voor een gezellige lunch, brunch of diner!

  1. De Bio-lentetafel

Groot voorstander van een duurzamer leven? Dan is de Bio-lentetafel wellicht de geschikte tafelsetting dit jaar voor jou. Deze gezellige (en zelfs wat chaotische) lentetafel mag lekker vol staan met zelfgemaakt brood, hartige taart, vers geperste jus d’orange en natuurlijk gekookte eitjes. Door niet alleen de hapjes en drankjes duurzaam klaar te maken, maar ook de tafel milieuvriendelijk aan te kleden creëer je een ultieme Biologische lentetafel. Kleed de tafel aan met een tafelkleed en servetten van biologisch katoen of linnen en dek de eettafel met duurzaam servies van bijvoorbeeld bamboe of een ecologisch verantwoord houtsoort. En wat dacht je van fairtrade eierwarmers? Of gerecycled glaswerk? Genoeg duurzame alternatieven. Met een biologische Lentetafel haal je niet alleen de natuur naar binnen, maar draag je ook nog een steentje bij aan de natuur.

  1. Playful paasbrunch

Recht tegenover de duurzame en natuurlijke woontrends staat de Playful Living woontrend. Vanwege het coronavirus is er, volgens het woonplatform Biano, een algemene behoefte aan hapiness & joy en dat is dan ook precies waar deze laatste woontrend om draait. De intense kleuren, vormen, patronen en texturen zijn een logische reactie op de sobere corona-periode. Uitgangspunt van deze speelse woontrend: hoe kleurrijker en gekker, des te beter. Op de paastafel vertaalt Playful Living zich in een gezellige chaos van paaseieren in verschillende kleuren, servies met diverse patronen en gekleurd glas. De eyecatcher van deze Playful paastafel is misschien toch wel de etagère met de meest gekke, eetbare (en hele zoete!) bakcreaties.

Standaardportret
Bekijk meer van