3 verzekeringen voor uw auto

In Nederland is het verplicht om een WA-verzekering af te sluiten als je een auto, scooter, motor of een snorfiets heeft. Naast dat het verplicht is, is het ook heel belangrijk om jezelf en jouw auto goed te verzekeren. Verder kun je ervoor kiezen om een auto aanvullend te verzekeren met bijvoorbeeld een inzittendenverzekering.

Door

In Nederland zijn enorm veel verzekeraars, met allemaal eigen voordelen. Dit maakt het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Daarom staan hieronder de belangrijkste (aanvullende) auto-verzekeringen op een rijtje.

WA-autoverzekering

Als je in bezit bent van een motor, scooter of een auto is het wettelijk verplicht om een WA-autoverzekering te hebben. Dit betekent wettelijke aansprakelijkheid. Met deze verzekering ben je verzekerd voor het maken van schade aan (spullen van) anderen. Op de weg betekent dit dat de kosten gedekt worden als de bestuurder van je verzekerde auto schade maakt aan anderen. Denk bijvoorbeeld aan het botsen tegen een andere auto wanneer je aan het inparkeren bent.

Pechhulp

Om een tegenvaller onderweg snel te verhelpen, is het handig om een pechhulp verzekering af te sluiten. Met een pechhulp verzekering komt er hulp als je onderweg pech hebt. Het klinkt simpel, maar het bevat veel meer voordelen. Zo kun je noodreparatie langs de weg krijgen, wordt je geholpen als je een lege accu hebt én krijg je vervangend vervoer als dit nodig is. Bij deze aanvullende dekking kun je zelf kiezen of je de hulp laat dekken in Nederland of in heel Europa. Heel handig dus als je veel reist met de auto, en ook als je in de zomervakantie naar Spanje rijdt of als je op skivakantie gaat naar Oostenrijk.

Inzittendeverzekering

Rijd je wel eens het team van uw zoon of dochter naar hun sportwedstrijd? Of ben je de BOB als je een dagje weggaat met vrienden? Dan is een inzittendenverzekering misschien een fijne aanvullende verzekering voor jou. We hopen natuurlijk dat het niet nodig is; maar stel dat je een auto-ongeluk hebt, dan krijg je een uitgebreide dekking voor jezelf en alle andere inzittenden. Zelfs als de spullen van de inzittenden schade oplopen, wordt dit vaak vergoed. Denk bijvoorbeeld aan een vergoeding voor de telefoon van de bijrijder als deze door de auto vliegt door kleine autobotsing.

Berekenen en afsluiten

Om de premie van een autoverzekering te berekenen, kun je op verschillende websites een kijkje nemen. Met sommige tools hoef je maar twee stappen te doorlopen om een persoonlijke premie te bekijken. Hiervoor is alleen het kenteken van je auto nodig, en wat persoonlijke informatie zoals het aantal kilometers per jaar gereden wordt. Als je al je eisen op een rijtje hebt gezet, kan je direct online een autoverzekering afsluiten.

 

Standaardportret
Bekijk meer van