Alle tegelfietspaden in Den Haag worden geasfalteerd

Goed nieuws voor fietsers in Den Haag. Alle resterende tegelfietspaden in de stad worden de komende jaren geasfalteerd, zo heeft het stadsbestuur laten weten.

Door

Geasfalteerde fietspaden zijn volgens wethouder Robert van Asten (D66, verkeer) ‘veiliger, comfortabeler en sneller’ dan de paden waarop tegels liggen. Asfalt is minder gevoelig voor de wortelopdruk van bomen. Van Asten: “Goede fietsverbindingen zorgen ervoor dat onze drukke stad bereikbaar blijft. Door tegelfietspaden te asfalteren, kun je in de stad veiliger doorfietsen en wordt het pakken van de fiets naar werk, school of strand veel aantrekkelijker.”

 

 

De afgelopen tien jaar asfalteerde de gemeente Den Haag al ruim 150 kilometer aan fietspad. Zo nam het stadsbestuur recent nog de paden aan de Scheveningseweg, de Oostduinlaan en delen van de Javastraat onder handen. Momenteel wordt er gewerkt op de Jacob Catslaan.

12 kilometer tegelfietspaden

Er ligt nu nog zo’n twaalf kilometer aan betegelde fietspaden in de stad. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Tolweg (Zorgvliet), de Ruychrocklaan (het Benoordenhout) en een gedeelte van de Javastraat. De bedoeling is dat deze in 2022 zijn aangepakt. Dan moeten alle fietspaden in Den Haag uit rood asfalt bestaan.

Wilt u meer weten over de krant Den Haag Centraal? Kijk hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Wilt u meer video’s zien? Neem dan een kijkje op ons YouTube-account.

Standaardportret
Bekijk meer van