‘Torens rond OCC te hoog’

De vereniging Vrienden van Den Haag vindt dat het nieuwe cultuurcomplex in het Spuikwartier (OCC) het historisch stadsbeeld van de stad te zeer aantast. Zij willen nu dat de gemeente een 3D-presentatie maakt.

Door

De vereniging Vrienden van Den Haag vindt dat het historisch stadsbeeld te zeer wordt aangetast door de toekomstige hoogbouw rond het cultuurcomplex OCC in het Spuikwartier. Rond dat gebouw komen drie woontorens te staan van respectievelijk 60, 84 en 90 meter hoog.

Impressie van het nieuwe cultuurcomplex (OCC). Door: Gemeente Den Haag/Jo Coenen/Patrick Fransen

Officieel geldt er een maximale bouwhoogte van 70 meter, maar daar kan de gemeente van afwijken. In een brief aan het college van B en W schrijft Vrienden-voorzitter Bakker ‘dat 70 meter al te hoog is, en 90 meter veel te hoog’. Volgens hem zijn deze gebouwen waaromheen het altijd winderig zal zijn ‘dodelijk’ voor de ‘belevingswaarde’ in dit deel van de binnenstad.

3D-presentatie over OCC

De Vrienden willen dat de gemeente een 3D-presentatie maakt zodat ‘én de raad én de bevolking zich een juiste voorstelling kunnen maken van de impact die dergelijke hoge gebouwen op de historische kern van Den Haag’ hebben.

Standaardportret
Bekijk meer van