Onrust bij zwalkend ADO: Janmaat alweer weg als technisch manager

ADO Den Haag bevindt zich weer in een roerige periode. Daryl Janmaat stopt per direct als technisch manager van de voetbalclub. De 33-jarige oud-verdediger bekleedde deze functie slechts vijf maanden.

Door

ADO-directeur Edwin Reijntjes ‘betreurt’ de beslissing van Janmaat. “We kennen Daryl als een professional zowel op het veld als daarbuiten en hadden hem vanzelfsprekend langer aan de club verbonden. Tegelijkertijd hebben wij begrip voor zijn besluit en wensen we Daryl het allerbeste.” De club wil nu verder niet reageren op het besluit, maar geeft aan later meer toelichting te geven over ‘de vrijgekomen positie van technisch manager’.

Enkele weken geleden maakte ADO nog bekend dat de ervaren voetbalbestuurder Henk van Stee de onervaren Janmaat ging bijstaan. Maar dit heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. In de wandelgangen van het Bingoal Stadion gaat het verhaal dat Janmaat zich als technisch manager ‘geen moment gehoord’ voelde.

Vertrek Janmaat 

Het vertrek van Janmaat is een nieuwe teleurstelling in een bijzonder moeilijk seizoen. Na vijftien wedstrijden bekleedt de club een zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Vorige week vrijdag bleef de ploeg van Dirk Kuijt in Velsen steken op een 0-0-gelijkspel tegen laagvlieger Telstar.

Ondanks het stroeve seizoen benadrukte Reijntjes na de wedstrijd tegen Telstar in een vraaggesprek met Omroep West vertrouwen te houden in hoofdtrainer Kuijt. ‘Wij gaan niet voor een paniekoplossing,’ aldus de algemeen directeur. ADO speelt woensdagavond (20.00 uur) de laatste wedstrijd voor de korte winterstop. Roda JC Kerkrade is dan de tegenstander in het Bingoal Stadion.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van