[Foto’s] Winst voor Quick, pluim voor HBS

Supporters en liefhebbers hadden er veertien jaar op moeten wachten, maar zaterdagavond was het zover: de derby der derby’s van Den Haag in de derde divisie zondag: HBS-Quick. Eindstand: 1-3.

Door

Door Bert Tielemans

Met 3500 toeschouwers langs de lijn was Sportpark Craeyenout afgeladen. Aan sfeer geen gebrek: vooraf uitbundig vuurwerk, rookbommetjes, een ouderwetse fanfare en natuurlijk een loslopende haan die eerst gevangen moest worden voordat er kon worden afgetrapt. HBS, slechts zestiende op de ranglijst, opende sterk met een slimme goal van Santy Hulst na 20 minuten. Quick herpakte zich snel en wist voor rust de stand gelijk te trekken met een goal van de ongrijpbare linkerspits Nabil Hadui.

Na rust kon Quick zijn hogere positie op de ranglijst (vijfde) waarmaken. Met twee goals, een beauty van Frank van der Heiden en een onvervalste countergoal van weer Hadui, en een gestopte penalty van Jari Puister versloegen de bezoekers buurman HBS: 1-3.

Met een klein volksfeestje op het veld tot gevolg. De ploeg van trainer Marcel Koning likt zijn sportieve wonden, maar HBS verdient een reuzencompliment voor de voortreffelijke organisatie van dé Haagse klassieker. Zonder ook maar een enkele wanklank! De ploeg van trainer Paul van der Zwaan bouwt rustig verder richting een verrassende topnotering in de competitie. Quick staat nu derde, HBS zeventiende.

| Foto’s: Bert Tielemans

Meer lezen over sport in de Haagse regio? Neem dan een abonnement op DHC.

 DHC.20_lv.jpg DHC.18_lv.jpg DHC.19_lv.jpg DHC.12_lv.jpg DHC.24_lv.jpg DHC.11_lv.jpg           

Standaardportret
Bekijk meer van