Rechter: veertien jaar cel voor moord Miriam Sharon

Zaak na ruim 27 jaar opgelost.

Door

Daniel E. is door de rechtbank van Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien jaar voor het vermoorden van Miriam Sharon in haar woning aan de Regentesselaan in 1990. De rechter acht bewezen dat E. de moord op de toen 36-jarige Israëlische vrouw van tevoren plande.

Het openbaar ministerie (OM) eiste zestien jaar, maar omdat het een zaak is uit 1990 en in die tijd voor moord lagere straffen werden opgelegd, valt de uitspraak ietsje lager uit. Volgens de rechter heeft E. ‘zijn slachtoffer op gruwelijke wijze vermoord, terwijl haar dochtertje in de kamer er naast verbleef. Ook heeft hij de nabestaanden vele jaren lang in onzekerheid gelaten.’

Miriam Sharon werd op 8 oktober 1990 in haar woning aan de Regentesselaan in Den Haag met een mes om het leven gebracht. Lang bleef de moord onopgelost, totdat ruim een jaar geleden dankzij nieuwe forensische technieken een match aan het licht kwam. Het DNA van Daniiel E. werd gevonden op een in de woning aangetrofen sigarettenpeuk en nagelschaartje.

Het motief voor het misdrijf aan de Regentesselaan is nog altijd onbekend.

| Foto: Politie/’Opsporing Verzocht’

Standaardportret
Bekijk meer van